Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, "Bize değer katacak" dediği Dani Alves transferinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Dursun Özbek yönetimi uzun zamandır futbol şubesi tarafından yapılan görüşmeleri gole çevirmeye hazırlanırken Brezilyalı sağ bekin ikna edilmesi için son noktaya gelindi.

Ekonomik anlamda taraftar arasında büyük sorun kalmazken bugünkü Juventus - Barcelona finali sonrası takımına veda edecek olan Dani Alves ile önümüzdeki günlerde masaya oturulacak.

SNEİJDER MODELİ ÖDEME

Aslan, 32 yaşındaki ünlü yıldızın beklentilerini aldı.

Alves, 3 yıl kontrat isterken Barça'da kazandığı 5.5 milyon euroluk ücretin de altına düşmek istemediğini bildirdi. Bonservisi elinde olan ancak imza parası isteyen Dani Alves'e G.Saray buna yıllık tüm bonuslar dahil 4.5 milyon euroya kadar çıkmayı garanti etti.

Alves'in rakamı 5 milyona çektiği arada küçük bir pürüz kaldığı belirtilirken Aslan, Sneijder modeli gibi oyuncuya ödeme yapacak. Yıllık 3 milyon garanti, 1 milyon yıllık imza parası ve 500 bin euro da maç başı maksimum ücret ödenecek.

DEVLER ONU KOVALIYOR

Alves'in ikna edilmesi sürecini ise tamamen kaleci antrenörü Clauido Taffarel yönetiyor.

Brezilya milli takımında da kaleci antrenörlüğü yapan ve Meksika maçı için kampta bulunan Taffarel, Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Dani Alves'le baş başa da görüşecek. Alves'i sıkı markaja alan Taffarel, oyuncunun son saniyede kaçırılmasını engelleyecek. Alves'i PSG, Juventus ve Manchester United gibi devler isterken bu transferde tüm sorunları Taffarel çözecek.