Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor ve Bursaspor’a verdiği 80′er bin lira para cezasını, 40′ar bin liraya indirdi.

Kuruldan yapılan açıklamada, Galatasaray’ın 26 Ocak 2014′te deplasmanda Gaziantepspor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı sarı-kırmızılı kulübe verilen 80 bin lira para cezasının; disiplin ihlalinin, FDT’nin 52/1. maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş 1. ihlal olması nedeniyle, FDT’nin 52/2.maddesi uyarınca 40 bin lira şeklinde düzeltilerek onanmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

Kurulun, Trabzonspor’un Beşiktaş ile 25 Ocak 2014′te oynadığı lig maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı aldığı 80 bin lira para cezasını, aynı gerekçeyle 40 bin lira şeklinde düzelterek onadığı kaydedildi. Aynı maçta Trabzonspor’a, tribüne spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle verilen 10 bin lira para cezası ise onandı.