Galatasaray, ideal sağ bekini bir türlü bulamadı. Her sezon bu mevkiye yen bir isim alınıyor ama sonunda görev yine Sabri’ye kalıyor. Bu sezon da tam 6 isim sağ bekte görev yaptı. Teknik direktör Jan Olde Riekerink’in son tercihi de Semih Kaya oldu. Hollandalı teknik adam, önceki gün oynanan Fenerbahçe derbisinde sürpriz şekilde sağ bekte Semih’i oynattı. Eski teknik direktör Roberto Mancini de Semih’i bir kaç kez bu mevkide oynatmıştı.

DENAYER OYNAMAK iSTEMEDi

Riekerink, devre arası 2 milyon Euro’ya büyük umutlarla alınan Martin Linnes’i yeterli görmüyor. 4.7 milyon Euro’ya alınan Tarık Çamdal ise, form tutamadığı için adaylar arasına bile giremiyor. Hamzaoğlu ve Denizli’nin bazen sağ bekte oynattığı Denayer, “Stoperde oynamak istiyorum” deyip bu bölgede başarılı olunca seçenekler arasından çıktı. Riekerink, Sabri’den sağ kanadın ön bölgesinde yararlanmak istiyor.

ROTASYONDA KORAY KULLANILACAK

Hollandalı teknik adamın planı sezon sonuna kadar Semih ile sağda devam etmek. Yıllarca stoper olarak görev yapan Semih Kaya ise, Fenerbahçe derbisi sonrasında sağ bekte forma giymesini yorumlarken, “Stoper bölgesine göre sağ bekte görev almak daha yorucu ama alışacağız. Hoca görev verdiği sürece elimden geleni yapacağım” dedi. Riekerink’in bu bölgenin rotasyonunda ise, Koray’ı kullanması bekleniyor.