Türk futbolunun efsane golcüsü olark kabul edilen Tanju Çolak, Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin hayal dağıttığını söyledi.

Galatasaray'da muhtemeşem gollere imza atan ve altın ayakkaı ödülünü de alan Çolak, Mustafa Denizli’nin Galatasaray camiasına hayal dağıttığını söyledi.

İşte Tanju Çolak’ın verdiği röportaj:

Süper Lig’in ilk yarısı bitti. Beşiktaş zirvede, Fenerbahçe ikinci, Galatasaray üçüncü ve zirvenin 11 puan gerisinde, sizce ligin ilk yarısı nasıl geçti? Ligdeki sıralamada burayı hak etmediğini düşündüğünüz bir takım var mı?

Ben klasik her zamanki gibi geçti diye düşünüyorum. Biraz Galatasaray sekteye uğradı. Oda Hamza Hamzaoğlu’nun gitmesi Mustafa Denizli’nin gelmesiyle farklı bir sonuç olacağını düşünen bir Galatasaray vardı. Giderken Hamzaoğlu 5 puan farkla bıraktı. Şimdi 11 puan farkla yoluna devam eden bir Galatasaray var. Bu da bir gerçek.

Oynanan futbola baktığımız zaman Beşiktaş’ın futbolu çok keyif veriyor. Çok tempolu oynuyorlar, 2. bölgeden 3. bölgeye çok çabuk çıkıyorlar. Çok iyi paslaşmaları var ama buna istinaden de gol yiyorlar.

Fenerbahçe’ye baktığımız zaman gol yemeyen, fakat gol atmakta da zorluk çeken bir ekip olarak göze battı. 7 maçını 1-0’lık skorla aldılar. Orda Fernandao ile Van Persie arasında Vitor Pereira’nın karar veremediği bir tutum söz konusu. O yüzden biraz problemler yaşıyor.

Galatasaray iki tane transfer yaptı. Donk ve Linnes’i aldı. Bu transferler sizi umutlandırmadı mı?

Donk transferi tamamıyla yanlış bir transfer. Ryan Donk takımı şampiyon yapacak bir futbolcu değil. Ön libero oynayan, topu kazanan, topu oyuna sokan, defans ortasına giren bir futbolcu. 6 ay sonra transferi olmayan bir Donk 2.5 milyon Euro gibi bir paraya alınıyor. Bence bu çok gereksiz. Yönetime sorulması lazım. Şimdiden gel transfer yap 200-300 bin Euro imza parası ver, 2.5 milyon kasanda kalsın. Şimdi 3.5 milyon Euro gitti ne yapacak, şampiyon mu yapacak takımı? Donk takımı asla şampiyon yapamaz. Galatasaray 17 maçın 17’sini de kazansa yine de şampiyon olamaz. Bu kadar açık söylüyorum. Şimdi Dursun Özbek ‘ara transferde 3-5 tane futbolcu alacağım’ dedi, bekliyoruz 2 tane de kaldı. Kimse iyi futbolcusunu vermez, verse de pahalıya verir.

DENİZLİ HAYAL DAĞITIYOR

Sivasspor maçı sonrası Mustafa Denizli’nin bir açıklaması vardı. ‘Bir transfer daha gerçekleşebilir’ dedi. Alacağı futbolcu da gelse Galatasaray şampiyon olamaz. Mustafa Denizli hayal dağıtıyor. Zor işleri, çok zor. Dün Galatasaray’ın Sivasspor’la oynadığı maça baktım kolay kazanılmış bir maç değil. Cüneyt Çakır’ın yapmış olduğu penaltılarla kazanılmış bir maç vardı diye düşünüyorum.

CÜNEYT ÇAKIR LİGDEKİ MAÇLARI ÖNEMSEMİYOR

Yani yine orda 2. bölgeden 3. bölgeye hızlı çıkış göremedim, tempo göremedim. Sivasspor’a çok pozisyon verdiler. Cüneyt Çakır 2 tane penaltı kararı verdi. Penaltıyla hiç alakası yok. Cüneyt Çakır burada hata ediyor. Kendine güvenenleri, inananları kaybediyor. Bence Avrupa’daki gibi maç yönetmiyor. Maçları önemsemiyor, kendine güven azalıyor.

Süper Lig’e baktığımız zaman önemli bir konu hocaların gönderilmesi konusu. Teknik direktör kıyımı var. Yılmaz Vural olaylı şekilde gönderildi, Bülent Korkmaz’ın gönderilmesi, Ümit Özat istifa etti neden tüm fatura teknik direktörlere kesiliyor?

Ümit Özat dün istifa etti, bugün Mersin ile anlaştı. Nurullah Sağlam vardı orada bıraktı. Türkiye böyle ne bekliyorsun? Türkiye’de eğer senin yöneticin müteahhit, beyaz eşyacı, senin yöneticin kuyumcu olursa, böyle olur. Sistem böyle dönüyor. Onlar kendi şirketlerini çalıştırır gibi çalıştırmıyorlar. Olaya farklı bakıyorlar. Olaya reklam açısından bakıyorlar.

Sizce yeni bir sistem getirilebilir mi?

Onu ancak devlet el koyup bir kalkındırma planı çıkaracaktır diye umuyorum. O işler bizi aşar. Bizi aşan şeylere çok yorum yapmayalım bence. İstatistiklere baktığımız zaman forvetlerin ortalamalarının sizin oynadığınız döneme göre düşük.