Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu  Üyesi Cüneyt Tanman, Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın  kiraya verilme ihtimaliyle ilgili olarak, kendilerinin bir temasları bulunmadığını söyledi. 

Cüneyt Tanman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barcelona'nın  transfer yasağı nedeniyle 2016 yılı başına kadar Arda Turan'ı oynatamayacak  olmasının, kendi bünyelerinde yetişen bu oyuncunun kiralanması ihtimalini gündeme  getirdiğini ve Galatasaray'ın alternatifler arasında gösterildiğini kaydederken,  "Arda Turan'ı herkes ister, özellikle Galatasaray ister ama 6 ay için nasıl bir organizasyon olabileceği konusu zor bir durum" diye konuştu. 

Arda'nın kiralanması durumunun hem oyuncu hem de Katalan ekibi için  riskler taşıdığını dile getiren Tanman, "Arda için önemli bir yatırım yaptılar.  Kiralanacak takımda sakatlık yaşayabilir. Barcelona, Arda Turan için maç  yoğunluğu daha az bir takım tercih edebilir. Oyuncunun kiralanması yönünde benim  veya bir başka yöneticimizin teması olmadı. Bunun gerçekleşme ihtimali zayıf.  Ancak bu futbol ve her şey olabilir" değerlendirmesinde bulundu. 

"Böyle bir kiralama takıma olumlu yansımayabilir" 

Tanman, Arda Turan gibi önemli bir isim olsa bile sadece 6 ay için  yapılacak transferin, takıma olumlu yansımayabileceğini savundu. 

Yıldız oyuncunun 6 ay için kiralanmasının çok faydalı olmayacağı  düşüncesinde olduğunu belirten sarı-kırmızılı idareci, şunları kaydetti: 

"Böyle bir kiralama, Galatasaray açısından çok mantıklı değil.  Kadronuzda oyuncular var, yeni transferleriniz var ve 6 ay için kiraladığınız bir  oyuncuyu oynatacaksınız. Bu durum futbolcu psikolojisi açısından da zor. Ligin  ikinci yarısında olmayacağını bildiği bir futbolcu oynayacak ama o mevkinin bir  başka ismi kenarda oturacak. Böyle bir kiralama takıma olumlu yansımayabilir." 

"Transferde gecikme sıkıntı yaratmaz" 

Cüneyt Tanman, Galatasaray'ın transferde ağır davrandığı şeklinde  yapılan eleştirilere katılmadığını söyledi. 

Alacakları herhangi bir oyuncunun da zaten şu an bir  takımda kamp  yapıp, yeni sezona hazırlandığını aktaran Tanman, "Biz iyi bir takımız.  Transferde gecikme bizim adımıza sorun yaratmaz. Zaten nokta atışı yapacağız.  Çalışmalarımız sürüyor. Yapılan eleştirilere katılmıyorum" ifadelerini kullandı.