Dünyanın en büyük spor giyim firmalarından ve bizimle olan sponsorluğunda dördüncü yılına girecek olan Nike, takımımıza tasarladığı formalarla bu sezonda beğeni toplayamadı. Galatasaray taraftarı gibi forma satışlarında rekorlar kıran bir taraftar grubu bile Nike tarafından üretilen formalaır çekici bulmuyor. Galatarasaray taraftarları formalar dışında üretilen kamp ürenlerini de beğenmediğini sık sık sosyal medyada yazıyor.

DAHA ÖNCEDE YAŞADIK

Daha önceki sponsorumuz olan Adidas takımıza tasarladığı mor forma ile büyük tepki toplamıştı. Özellikle Ayhan Akman, Arda Turan gibi takım içindeki önemli oyuncular bu formaları sert bir dille eleştirmişti. Geçmişte yaşanan bu hadiseye rağmen Nike bu sezon takımımız için tekrar mor forma tasarladı. Firmanın takımımıza üç yıldır tasarladığı bir çok forma beğenilmezken taraftar her seferinde isyan etti.

ÜÇ SEZONDUR BÖYLE

2011-2012 sezonunda tasarlanan siyah forma firmanın taraftarımız tarafından beğenilmeyen ilk forması olurken sebebi çok basit olması olarak gösterilmişti. Ertesi sene tasarlanan parçalı formanın Fransız Milli Takımının yakasını taşıması ve Türk bayrağının yerinde olmaması taraftarımızı tekrar üzmüştü neyse ki aynı sezon tasarlanan kırmızı forma beğenilmiş bunu unutturmuştu. Taraftarımız forma tasarımı konusı her açıldığında firmanın diğer takımlara göre takımıza özen göstermediğini belirtiyor. Geçtiğimiz sezon tasarlanan Füme ve Parçalı forma taraftarımızı sevindirirken açık tonlarda üretilen kırmızı forma yine sınıfta kaldı.

BU SEZON TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI 

Bu sezon ise tepkilerin sebebi üç formanında tam olarak beklendileri karşılamaması. Parçalı formanın yerine üç çubuklu formanın üretilmesi taraftarımızı üzen ilk gelişme olurken sade ve özensiz bir tasarımla hazırlanan beyaz forma devamını getirdi son olarak henüz tanıtılmayan mor formanın görüntüleri yayınlanınca taraftarımız twitter üzerinden bu tepkileri verdi: 

-Tuttuğum takım galatasaray mor forma çıkarttığı gün futbola olan inancımı kaybettim.

-Galatasaray bu sene mor forma giyerse kendimi keserim.

-Galatasaray'ın siyah,beyaz ve sarı-kırmızı dışında forma tasarlaması fikri doğru katılırım ama bu mor değil gri falan olmalı gri=klas.

-Üstelik mor forma yerin Galatasaray tarihinin bence en iyi formalarından turuncuyu neden diriltmezler anlamıyorum. 

HABER: Bünyamin Mert Bürtek