Süper Kupa maçında aldığı ceza nedeniyle Süper Lig'de sahasındaki sezonun ilk maçını seyircisiz oynayan ve sonraki iki haftada deplasmanda mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, 120 gün sonra İstanbul'da taraftarının karşısına çıkacak.

Galatasaray, Türk Telekom Arena'da seyircisi önünde son maçını geçen sezonun 34. haftasında oynamıştı. Sarı-kırmızılı takım, 19 Mayıs'ta yapılan karşılaşmada Kayserispor'u 6-0 mağlup etmişti. Hakem Tolga Özkalfa'nın yöneteceği maç, saat 20.30'da başlayacak.

Taraftarlardan büyük ilgi

Türk Telekom Arena'da bu sezon takımlarını ilk kez izleme fırsatı bulacak Galatasaray taraftarları, Çaykur Rizespor maçı biletlerine yoğun ilgi gösteriyor. Sarı-kırmızılı kulüp bu sezon 17 bini aşkın kombine kart satışı yaparken, Çaykur Rizespor maçı için satılan bilet sayısı da 20 bine yaklaştı.

Galatasaraylı taraftarların, yeni transferlerle güçlenen ve ligin ilk üç haftasında 7 puan toplayan takımlarını desteklemek için stadı büyük oranda doldurması bekleniyor.

Hedef galibiyet

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile yapacağı maçtan üç puanla ayrılarak, yoluna namağlup devam etmeyi hedefliyor.

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenen sarı-kırmızılı takım, daha sonra deplasmanda çıktığı maçlarda Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti ve Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Ligde ilk üç haftada hanesine 7 puan yazdıran sarı-kırmızılı ekip, yarın Çaykur Rizespor'u da yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Sarı-kırmızılı takımda tedavilerine devam edilen Lukas Podolski, Kolbeinn Sigthorsson ve Serdar Aziz, karşılaşmada forma giyemeyecek.