Son derbide, TFF’nin koyduğu stat güvenlik kriterleri yine hiçe sayıldı. Tribün girişlerinin yanı sıra merdiven boşluklarına da taraftar alındı, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Çünkü tehlike anında tribünlerin bir an önce boşaltılabilmesi için boş bırakılması gereken merdivenler ve tribüne açılan kapılar biletsiz içeri alınan taraftarlar yüzünden tamamen işgal edilmişti. Uyarıları rağmen Arena’ya giren çok sayıda biletsiz taraftarın durulması yasak olan bu bölgelerde maç izlediği, özel güvenlik görevlilerinin ise bu ihlale seyirci kaldığı gözlendi.

TURNİKELERDE HEP KARMAŞA!

Sezon başı fahiş fiyatlara karşın rahat maç izlemek adına kombine kart alma fedakarlığında bulunan taraftarlar, bu durum karşısında çıldırırken bir kombine sahibi yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “Polisler sadece ‘Kombineleri, biletleri hazırlayın’ diye bağırıyor ama bakmıyor bile. Turnikelerde hep bir karmaşa yaşanıyor. Ancak Beşiktaş maçında tam bir arbede vardı. Turnikedeki özel güvenliğe ‘Biletsiz içeriye almıyorsunuz değil mi?’ diye sordum. Aldığım cevap aynen şöyleydi:

‘BOŞ VER BİRADER KEYFİNE BAK’

‘Herkes çifter çifter geliyor. ‘İçeri alacaksın muhakkak’ diyor, ne yapalım alıyoruz.’ Kendimi aldatılmış hissettim ve ilk şaşkınlığım geçince turnikelerden sonra üst araması yapan özel güvenliğe, ‘Biletsizleri içeri alıyorlar, neden bir şey yapmıyorsunuz’ diye sorunca yanıt daha da çıldırtıcıydı: ‘Boşver birader, keyfine bak.’ Çektiğim fotoğraflar zaten her şeyi anlatmıyor mu?”

UYARILARA RAĞMEN…

Büyük şaşkınlık yaşayan taraftar, Arena’da olanları fotoğraflarla belgeledi. İşaretlerle dile getirilen yasaklara karşın ayakta durmanın yasak olduğu merdivenlerin full çektiği gözleniyor.

Sabah