Galatasaray, bu sezon şu ana kadar 10'u Süper Lig, 3'ü Şampiyonlar Ligi, 1'i de TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 14 resmi maç oynadı. 32 yaşındaki Hakan Balta, Eskişehirspor ile oynanan son karşılaşma dışında 90'ar dakika sahada kaldı. Tarık Çamdal ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan tek maçta bile formayı kapamadı. Buna rağmen aylardır ortalarda gözükmeyen 24 yaşındaki oyuncu, takım arkadaşından daha çok para kazandı.
 
TARIK ÇAMDAL'A 3 MİLYON 750 BİN TL
 
Eskişehirspor'dan 4 milyon 750 bin Euro gibi yüksek bir bonservis bedeliyle transfer edilen Tarık Çamdal, son olarak 5 ay önce forma giyerken, 2015-2016'da sahaya çıkma başarısı gösteremedi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirime göre; geçtiğimiz sezon 1 milyon 177 bin Euro garanti ücret kazanan Tarık Çamdal, bu sezon 1 milyon 284 bin Euro garanti para alacak. Sözleşmesi uyarınca 1 Haziran 2015 tarihindeki TCMB Euro Döviz kuru baz alınan sarı-kırmızılı futbolcu, kadroya giremese de hesabına 3 milyon 750 bin TL yatacak.
 
HAKAN BALTA MAÇ BAŞI PRİMLERİYLE ÖNDE
 
Geçtiğimiz günlerde sözleşmesi 2 yıl daha uzatılan Hakan Balta, 6 Haziran 2013 tarihinde imzaladığı mevcut mukaveleye göre yıllık 1 milyon 250 bin Dolar'a oynuyor. TL cinsinden 3 milyon 625 bin TL kazanan milli futbolcu, ancak maç başı primleri eklendiğinde Tarık Çamdal'ı geride bırakabiliyor. Maç başı 10 bin Dolar kazanan deneyimli oyuncu, 13 karşılaşmada mücadele ettiği için sarı-kırmızılı forma altında şimdiye kadar 4 milyon TL gelir sağladı.
 
10 MAÇTA İLK 18'E BİLE GİREMEDİ
 
Büyük ümitlerle transfer edilen ancak beklentileri karşılayamayınca taraftarın tepkisini çeken Tarık Çamdal, 3 kulvarda oynanan 14 maçın 10'unda esame listesinde bile kendisine yer bulamadı. Genç futbolcu, ligdeki Bursaspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor karşılaşmalarını ise yedek kulübesinde tamamladı.
 
Hamza Hamzaoğlu, zaman zaman savunmanın sağında yaşanan soruna karşın, Cesare Prandelli döneminde sağ beke çözüm olması için alınan Tarık Çamdal'ın yerine asıl mevkisi stoper olan Belçikalı futbolcu Jason Denayer'e şans verdi. Deneyimli oyuncu Sabri Sarıoğlu da son maçlarda bu bölgede sergilediği performansla alkış aldı.