Sarı-kırmızılı ekibin önemli bir yatırımla transfer ettiği ve 5 yıllık mukavele imzaladığı 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon resmi maçlarda forma şansı bulamadı.

Tarık Çamdal, takımının bu sezon oynadığı 1 TFF Süper Kupa, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 11 Süper Lig maçının hiçbirinde Hamzaoğlu’nun tercihleri arasına giremeyerek henüz "siftah" yapamadı.

Takımındaki ilk sezonunu 21’i ilk 11’de olmak üzere 24 resmi müsabakada oynayarak tamamlayan Tarık,  Galatasaray’ın bu sezon oynadığı 15 resmi maçta da süre alamadı.
         
Sadece 4 kez ilk 18’e girebildi
         
Tarık Çamdal,  geride kalan 15 resmi maçın sadece 4’ünde ilk 18’e girebildi.
         
Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 4 maçın da kadrosuna alınmayan Tarık, TFF Süper Kupa’daki Bursaspor ile ligdeki Medicana Sivasspor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor müsabakalarının yedekleri arasında yer aldı.
         
Takımında ilk 18’e dahi güçlükle girebilen genç oyuncunun, teknik direktör Hamzaoğlu’nun gözüne yeniden girebilmek için büyük efor sarf etmesi gerekecek.
         
Pozisyonuna alternatif olamadı
         
Sağ bek pozisyonunda oynayan Tarık Çamdal, sarı-kırmızılı takımın sıkıntı yaşadığı bu bölgede alternatifler arasına bir türlü giremedi.
         
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Sabri Sarıoğlu’nun görev yaptığı bu mevkide zaman zaman arayışlara girerken, asıl pozisyonu stoper olan Jason Denayer’i dahi sağ bek oynatmasına karşın Tarık’a şans vermedi.
         
Maliyeti 10 milyon avronun üzerinde
         
Eskişehirspor’dan Galatasaray’a transfer olan ve 5 yıllık mukavele imzalayan Tarık Çamdal’ın toplam maliyeti 10 milyon avronun üzerinde.
         
Tarık için Eskişehirspor’a 4,5 milyon avro bonservis ödemesi yapan sarı-kırmızılı kulüp, oyuncuya 5 sezon için de yaklaşık 7 milyon avro garanti ücret verecek.
         
Sözleşmesine göre Tarık, ilk 11’de sahaya çıktığı her resmi maç için de 10 bin avro, bir sezonda 30 maça ik 11’de çıkması durumunda ise ek 100 bin avro ödeme alma hakkına sahip.