Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son dönemde kamuoyunda Galatasaray Futbol Takımı ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim üzerinden yapılan tartışmalara bir son vermek için Arena Aslanı’na konuştu. Aysal, Terim üzerinden yapılan açıklamaların Galatasaray’ı yıpratma amacı güttüğünü belirterek, “Fatih Terim ile başkanlığım süresince yola devam etmek istiyoruz” dedi.
 
“Fatih Terim'e desteğim sürecek”
 
Fatih Terim’e desteğini konuşmasının satır aralarında da gizlemeyen Aysal, “Bugüne kadar her zaman kendi başkanlığım süresince Fatih Terim ile çalışacağımı gerek yazılı gerekse görsel medyada açıklamıştım. Ancak gerek milli takım gerekse de lig ve Real Madrid maçı sonrasında bu kararımın değiştiği yönünde medyada bir takım haberler görüyorum. Özellikle medya önemli spekülasyonlara imza atıyor. Benim, başkanlığım süresince Fatih Terim ile çalışma sözümde herhangi bir sapma olmamıştır. Bunun dışında çıkan her haber dezenformasyon yani yanlış bilgidir. Bence bu haberler Galatasaray’ı yıpratma amacı ile maksatlı yapılıyor” diye konuştu.
 
“Hiçbir antrenörle görüşmedim”
 
Bugüne kadar hiçbir antrenörle görüşmediğini söyleyen Ünal Aysal, böylesi bir tutumun gerek İmparatora gerekse de Galatasaraylılık kültürüne saygısızlık olacağını söyledi. Aysal, “Biz medyada çıktığı gibi kimseyi Terim’in alternatifi olarak görmüyoruz. Yani kimseyi yedekte tutmuyoruz.  Ancak son dönemde sayın Terim için milli takım alternatifi oluşmuştur. Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda ise büyük Galatasaray camiası ihtiyaç duyduğu hocayı en kısa sürede bulacaktır. Ancak böylesi bir uygulamayı bugünden hayata geçirmeyi doğru görmüyorum. Çünkü hocamız hâlâ takımımızın başında. İşini son derece iyi yapıyor. Kendisi bizden ayrılmak istemediği sürece Galatasaray’ın yeni bir hoca aramak gibi herhangi bir girişimi olamaz” dedi.
 
Galibiyet primi müjdesi
 
Medyanın oluşturduğu kriz ortamını da eleştiren Aysal, bu oyunun galibinin şimdilik medya gibi gözüktüğünü ancak sezon sonunda ipi göğüsleyenin Galatasaray olacağına vurgu yaptı. Beşiktaş maçlarının bugüne kadar Galatasaray’ın dönüş maçları arasında hatırı sayılır bir yerinin bulunduğuna dikkat çeken Aysal, “Beşiktaş maçı takımımız için bir çıkış maçı olarak görülebilir. Biz teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Galatasaray formasını hak eden her futbolcu bu maçın öneminin yeterince bilincindedir. Bu maçtaki tek hedefimiz galibiyettir” şeklinde konuştu. Son olarak maçın kazanılması halinde takıma galibiyet pirimi müjdesi veren Aysal, bu yolla teknik ekibin moralini yükseltmek istediklerinin altını çizdi.

Kaynak: Arena Aslanı