Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi Belhanda, Galatasaray Dergisi'nin 169. sayısına konuk oldu. B10 başlığıyla dergi sayfalarına taşınan Belhanda'nın verdiği röportajdan öne çıkan soru ve cevaplar dikkat çekti.

İşte Galatasaray Dergisi'nde yayınlanan Younes Belhanda röportajı.

Adaptasyon sorununu nasıl aşıyorsun?

Normalde saha içine çok çabuk adapte olan bir oyuncuyum. Gittiğim takımlarda karakterimden dolayı bir adaptasyon sorunu yaşamadım.

Beklenti büyük, bu durum üzerinde baskı yaratıyor mu?

Doğrusu, taraftar ve basın ya da diğer unsurlar üzerimde baskı yaratamaz. En azından ben dış etkenlerin baskısını hissetmem. "Daha iyi oynamalıyım" diye ben kendi üzerimde baskı yaratırım.

Takımın potansiyeli hakkında ne düşünüyorsun. Sence bu takım neleri başarabilir?

Yeni bir takım kurulduğu zaman mutlaka zorluklar olur ama benim şu an takımımızda gördüğüm savaşan ruha sahip bir ekip olduğu. Evet, yeni oyunculardan kurulu bir takım ama yeni olmasına rağmen mücadele eden bir takım. Taktik olarak bazı eksiklerimiz şu an için var. Ama taktik anlayış zamanla, beraber oynadıkça daha iyi olacaktır. Bence önemli olan, sahadaki herkesin birbiri için mücadele etmesi. Buna sahip olmak çok önemli.

Bu hayattaki kahramanın kimdi diye sorsam…

Hz. Muhammed.

Kayserispor maçının ardından oğlun sahaya girdi. Oğlun Muhammed'in futbolcu olmasını ister misin?

Babam nasıl bana yardımcı olduysa, ben de oğluma sonuna kadar destek veririm. Babam bana öyle yapmıştı. Şu anda yeteneğini sorgulamak için çok erken. Aslında bir çocuğun futbolcu olabilmesi için kaliteden çok kafasının güçlü olması lazım.

Mesela ben, genç yaşlarımda benden bin kat daha iyi futbolcularla oynadım. Ama onların kafaları futbolcu olmaya hazır değildi. Ben ise kendimi her zaman hazır tuttum. Kalite tabii ki de önemli ama mantalite olarak buna hazır değilseniz, futbolcu olmanız çok zor. Bu işin bir psikolojisi var. Bu anlamda çok güçlü olmalısınız.