Galatasaray'daki başarılı performansıyla dikkat çeken Maicon, kendisi gibi Brezilya doğumlu olup Portekiz Milli Takımı'nda oynayan Deco, Liedson gibi isimlerin arasına katılmaya hazır olduğunu söyledi.  

Portekiz basınına konuşan Maicon, Portekiz pasaportu alacağını ve milli takımdan teklif gelirse kabul edeceğini dile getirdi.

Brezilya Milli Takımı'nda forma giymeyen Maicon, Portekiz pasaportu almaya geçen sene hak kazandığını söylerken ''Geçen yıl Portekiz vatandaşlığına geçme hakkı kazandım ancak yoğunluktan dolayı işleri ayarlayamadım. Gelecekte benim için büyük önem taşıyacağını düşündüğüm için kısa süre içinde Portekiz pasaportumu alacağım'' ifadelerini kullandı.

Portekiz Milli Takımı'ndan davet gelirse kabul edeceğini de söyleyen Maicon, ''Bir davet gelirse elbette kabul etmeyi düşünüyorum. İnsanın ayağına böyle bir fırsat her zaman gelmiyor. Portekiz'de uzun yıllar oynadım, çok mutluydum'' dedi.

Bu sezon başında sarı-kırmızılı takıma transfer olan Maicon, Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir performans sergilerken 4 de gole imza attı.