UEFA’dan aldığı 1 yıllık ceza nedeniyle önümüzdeki yıl Avrupa’da yer alamayacak olan ve bütçe olarak da kısıtlamaya giden Galatasaray, başarıya aç, şampiyonluğa oynayabilecek genç bir kadro kurmayı planlıyor. Bu yüzden Bayern Münih’e de veri desteği sunan Perform’la 29 Ocak’ta yapılan işbirliği büyük önem taşıyor.

Mali problemler yüzünden ‘çilek’ transferler gerçekleştiremeyecek olan yönetim, scout ekibinin bulacağı genç ve potansiyeli yüksek futbolcuları kadroya katmanın hesaplarını yapıyor. Merkezi İngiltere’de bulunan ve 32 ülkede ofisi bulunan dünyanın en iyi oyuncu izleme ağına sahip Perform şirketiyle anlaşılması, scout ekibinin elini güçlendiriyor.

Emre Utkucan yönetimindeki scout ekibi, bu işbirliği sayesinde dünyanın her yerinden oyuncuların veri, istatistik ve videolarına kolaylıkla ulaşabiliyor. Dünyanın ünlü kulüplerinin de kullandığı bu sistemle sonsuz bir bilgi havuzuna erişim sağlanırken, sağlanan içeriklerle transferde hata riskinin de asgariye indirilmesi hedefleniyor.

Sadece transfer değil, en sağlıklı maç ve teknik analiz raporları da en hızlı şekilde Galatasaray’ın hizmetine sunuluyor.

HEDEF GELECEĞİ KURTARMAK 

Başkan Dursun Özbek, mali genel kurulda transfer politikalarını değiştirmek zorunda olduklarını belirtip “Günü kurtarmak için yapılan pahalı transfer değil, uzun dönemde sportif ve ticari olarak katkı sağlayacak transfer politikası yürütmeliyiz. UEFA’nın getirdiği zorunlulukları unutmadan planlamalarımıza başladık” demişti.