Galatasaray’dan satın alma opsiyonuyla birlikte Inter’in yolunu tutan Alex Telles için İtalyan ekibinin stratejisi belli oldu. Çizme basınında yer alan haberlere göre Milano ekibi, Brezilyalı sol bekin performansından son derece memnun kaldı ve bonservisini almaya karar verdi, bunun için de bir yol haritası belirledi.

22 yaşındaki futbolcuyu 1 Temmuz’a kadar 8.5 milyon euro karşılığında bonservisiyle kadrosuna katma hakkı bulunan Inter, Telles için bu tarihi beklemeyecek. Ocak ayında Galatasaray’ın kapısını çalacak olan mavi-siyahlılar oyuncuyu sarı-kırmızılı ekipten isteyecek.

Ancak Inter belirlenen satın alma opsiyonu için pazarlık yapacak. Inter Sportif Direktörü Piero Ausilio’nun yürüteceği transfer harekatında Galatasaray’dan indirim yapmasını isteyecek. İstanbul’a gelerek sarı-kırmızılı yöneticilerle görüşecek olan Ausilio bu indirim teklifini kendilerine iletecek ve kabul edilmesi durumunda Inter Alex Telles’i ara transfer döneminde kadrosuna katacak.

7 milyon euroya biter

Inter Kulübü’nün Galatasaray’ın yapacağı indirimin 1 ya da 2 euro dolaylarında olmasını beklediği, 7 milyon euro bonservisle bu transferi gerçekleştirebileceği belirtildi. Telles’in de Milano’daki yeni hayatından son derece memnun olduğu, Galatasaray’a dönmeyi düşünmediği vurgulandı.