Alex Telles öncelikle Galatasaray'dan takım arkadaşları Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'ya Dünya Kupası konusunda destek verirken, Brezilya ile karşılaşacak takım arkadaşı Chedjou'ya Neymar tavsiyesinde bulunduğunu açıkladı. Telles bu konuda, ''Chedjou ile konuştum ve ona bazı konulara tavsiyelerim oldu. Özellikle Neymar'ı iyi kontrol etmesi gerektiğini tavsiye ettim'' açıklamasında bulundu.

Alex Telles, Hollandalı Sneijder için ise, ''Sneijder ile Dünya Kupası hakkında konuşmalarımız oldu. Brezilya'da onunla görüşeceğiz. Kendisi benim dostum ve ona burada destek olacağım'' dedi.

Alex Telles, Galatasaray'a transferi ve yaşadıkları hakkında da konuşurken, ''Televizyondan izlediğim isimlerle aynı takımda oynuyorum ve bu isimler benim arkadaşım. Bu benim için harika bir tecrübe. Oyunumu geliştirdiğimi düşünüyorum. Uyum sürecini de çabuk atlattım. En zorlandığım kısım ise fiziksel konular oldu.. Şampiyonlar Ligi'nde de oynamak harikaydı. Şu anda tatildeyim ancak şimdiden yeni sezonu da düşünüyorum. Burada da çalışmalarım olacak. Şampiyonlar Ligi için kendimi hazırlıyorum'' ifadelerini kullandı.