Galatasaray-Real Madrid maçı öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve yıldız futbolcu Drogba basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fildişi Sahilli yıldız Drogba Real Madrid maçı ile ilgili "Daha önce onları yendik, bu kez de yenebiliriz. Kazanabileceğimizi umut ediyorum. Bir önceki galibiyetimizi gol yemeyerek geliştirebiliriz" dedi. 

"Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın en tecrübeli oyuncususun. Galatasaray'ın şansını nasıl görüyorsun?" sorusuna Drogba, "Gruptaki favori takımlardan birisiyiz. Deneyimliyiz. Ekip olarak iyi futbol ortaya koyarak gruptan çıkmak istiyoruz. Çok güçlü rakiplerimiz var, ancak maçın sahada oynandığını göstermek istiyoruz" şeklinde cevap verdi.

"Şu ana kadar Şampiyonlar Ligi'nde 40 golün var. Daha ne kadar gol atabilirsiniz" sorusunu Drogba şöyle yanıtladı: "Umuyorum ki çok daha fazla gol atarım. Önemli olan takımın kazanması. Benim istatistiklerim önemli değil, önemli olan bunların sonuca yansıması."

Terim: Çift haneli puanlara ulaşmak istiyoruz

"Kaç puan Galatasaray'ı gruptan çıkarır" sorusuna teknik direktör Fatih Terim şöyle cevap verdi: "Matematik çok zor bir şey. Yanılabilirsiniz. Rakamsal olarak. Real Madrid'in favori olduğu bir grupta oynuyoruz. Her maçı bulunduğumuz konumdan çok daha yüksekte oynamalıyız. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde son 3 maça girdiğimizde 1 puanımız vardı, sonra gruptan çıktık. Ümit ediyorum çift haneli puanlara ulaşıp gruptan çıkarız."

"Mourinho'lu Real Madrid ile Ancelotti'li Real Madrid arasındaki fark nedir?" 

- Terim: "Geçen sezon Real Madrid'le oynadığımız 2 maç eleme maçıydı. İkinci maçta bitirişi güzel yapmıştık elenmemize rağmen. Burada daha 5 maç oynayacağız. Yarınki maçtaki kazanç ve beraberlik ileriye tesir edecektir. Mourinho benim çok daha samimi olduğum bir arkadaşım. Ona ve Ancelotti'ye hayırlı olsun. Çok büyük transferler yaptılar. Dünyanın en iyi futbolcularından biri de tartışmasız Ronaldo. Yeni alınan Bale hakeza. Di Maria'sından Benzema'sına kadar bir sürü yıldız sayabiliriz. Ama biz de diyoruz ki Ali Sami Yen Arena'da başarı istiyoruz. Her şeye rağmen herkese kafa tutabilirsiniz. Rakamlar önemlidir. Önemli olmadığı zamanlar da vardır. Yürek de önemlidir. İstek de lazım. Galatasaray takımı ile taraftarı Ali Sami Yen Arena'da frekansı yakalarsa kimse buraya rahat gelemez. Elendiğimiz maçın şekli de şudur: İki verilmeyen penaltı var, Madrid'de... Sarı kartla Burak cezalandırılmıştı ve burada Real Madrid'in ilk golü ofsayttı." 

- "Bruma fiziki durumu nasıl?" 

- Bruma maalesef 90 dakika oynayacak durumda değil. Her gün daha iyiye gidiyor. 90 dakika oynaması çok zor. Bir milli takım arası daha ona iyi gelir.

- "Real Madrid maçında formasyon nasıl olacak"

- Farklı formasyon olabilir. Bu maça farklı bir dizilişle çıkabiliriz. 

Terim son olarak taraftara da şu mesajları verdi: "Emre ve Amrabat'a gösterilen tepkinin anlık bir reaksiyon olduğunu düşünüyorum. Benim en çok güvendiğim kitle onlar. Oyuncu hata yaptığında taraftardan ilgi görürse, onlardan şefkat görürse çok daha iyi oynayacaktır. Onların en küçük reaksiyonu bizim günlerce yaptığımız işi bozabilir. Dünya çapında bir taraftarımız var. Hatada dahi oyuncuyu alkışlamalılar. Kendilerinden bunu rica ediyorum. Çünkü herkes Galatasaraylı. Her şey Galatasaray için olduğuna göre onlara çok ihtiyacımız. İnşallah yarın güzel bir gece geçiririz temennisiyle..." 

Skorer