Türkiye'nin zorlu bir kura çektiğini söyleyen Terim, "Dünya Kupası yolumuzun hiç kolay olmadığını söyleyebilirim. Önce Dünya Kupası'nın favorilerinden Portekiz ile onu elersek de son Avrupa Şampiyonu İtalya ile oynayacağız. Ancak geçmişe dönüp bakarsak Türk Milli Takımı'nın ne kadar imkansız görünen işleri başardığını görebiliriz. Örneğin, EURO 2000 ve EURO 2008'de elde ettiğimiz başarıları hatırlatmak isterim." dedi.

"TÜRKİYE BİR FUTBOL ÜLKESİ"

Türkiye'nin her turnuvada yer alması gerektiğini söyleyen Terim, "Biz Türkler, futbolu taktiksel disiplinin yanı sıra kalbimizle, ruhumuzla da oynarız. Hem taktiğin hem de isteğin harmanlandığı benzersiz bir futbol anlayışımız vardır. Bu ülke çok büyük bir futbol ülkesi ve her büyük organizasyona katılması gereken bir ülke. Öte yandan, birçoğuyla çalışma fırsatı bulduğum genç ve yetenekli bir jenerasyonumuz var. Bu çocukların Dünya Kupası'ndan başlayarak üst üste turnuvalara katıldığını görmeyi çok isterim." ifadelerini kullandı.

PORTEKİZ

Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı

Portekiz'in önemli eksikleri olduğuna dikkat çeken Terim, "Ruben Dias, Pepe gibi savunma oyuncularının eksikliği Türkiye için bir şans yaratabilir. Ancak onların yerine oynayacak Jose Fonte, Gonçalo Inacio, Tiago Djalo, Diogo Dalot gibi oyunculara sahipler. Portekiz kendi içerisinde eksiklerini kapatacak bir oyuncu havuzuna sahip." dedi.

"HAKAN ÇALHANOĞLU BİR FENOMEN"

A Milli Takım'ın önemli oyunculara sahip olduğunu söyleyen Terim, "Türk Milli Takımı'nda çok önemli bir jenerasyon bulunuyor. Avrupa'nın büyük liglerinde oynayan birçok oyuncumuz var. Mesela Hakan Çalhanoğlu; 19 yaşındayken ona milli formayı hiç düşünmeden vermiştim. Gerçek bir fenomen ve takımı sırtlayabilecek bir oyuncu." dedi.

MERİH DEMİRAL

Atalanta forması giyen Merih Demiral hakkında da konuşan Terim, "Öte yandan Merih Demiral; Juventus'da, Atalanta'da müthiş performanslara imza attı.  Şu anda kendisi için doğru bir ortamda yer alıyor ve oldukça formda." ifadelerini kullandı.

KEREM AKTÜRKOĞLU

Geçen sezon Galatasaray'a transfer ettiği Kerem Aktürkoğlu'ndan söz eden Terim, "Son olarak da Kerem Aktürkoğlu'ndan bahsedebilirim. Onu geçen sezon 3. ligden Galatasaray'a transfer ettik. Harika bir oyun zekası var ve Portekiz'i mağlup etmek için kesinlikle ihtiyacımız olacak bir isim." diyerek sözlerini noktaladı.

(Sporx)