Son iki yılın şampiyonu Galatasaray’da oyuncular artık 90 dakika sahada kalmak için elinden geleni yapacak. Çünkü, sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Fatih Holiganbet Terim tarafından belirlenen prim sistemine göre, her dakikanın önemi olacak.

Sarı-kırmızılılarda, 90 dakika sahada kalan ile uzatma dakikalarında sahaya giren futbolcu aynı ölçüde prim almayacak. Belirlenen sisteme göre, ligde iç sahada 7 bin 500, dış sahada da 10 bin dolar galibiyet priminin verildiği Cim-Bom’da, bu paranın tamamını almak için 90 dakika sahada kalmak gerekiyor. Sonradan oyuna girenlerin ise oyunda bulunduğu süre dikkate alınarak primden faydalanabileceği belirtildi.

Primlerin tavan yaptığı Şampiyonlar Ligi ve derbi maçlarda da durum farklı olmayacağı vurgulandı. Teknik Direktör Fatih Terim’in, bu sistemle futbolcuların daha motive olacağını düşündüğü ve her oyuncunun 11’i zorlamak için ekstra performansa yükseleceğini tahmin ettiği bildirildi. Diğer taraftan 18 kişilik maç kadrosunda olmasına karşın süre almayanların ise primden faydalanamayacağı ifade edildi.

MAÇ BAŞI GERÇEĞİ

Galatasaraylı futbolcular maçlardan sonra ellerinde hesap makinaları ile adeta borsa uzmanı olacak! Çünkü, hak edilen primlerin yarısının oyuncuların hesaplarına yatacağı, kalan kısmının ise ancak şampiyon olunması halinde futbolcuların hesaplarına dahil edileceği ifade edildi.

Sarı-kırmızılı oyuncuların transfer olurken imzaladıkları maç başıların da gelişi güzel dağıtılmadığı ve oyuncunun oynamasına teşvik edici şekilde düzenlendiği ortaya çıktı. Buna göre de, 1 dakika için sahaya giren bir futbolcu maç başının tamamını alamıyor.

Oyuncunun maç başı ücretinin tamamını alabilmesi için en az 20 dakika sahada yer alması gerekiyor. Aksi takdirde maç başı ücreti sahada kaldığı süreye bölünüyor ve oyuncuya düşük bir rakam ödeniyor.

Skorer