Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim Romanya maçı öncesi konuştu. Terim, futbol yorumcularına ateş püskürdü. Hakkında çıkan bazı haberlere serzenişte bulunan Terim, sabrının tükendiğini söyledi.

İki şeye dikkat çekmek istediğini ifade eden Terim, "Birincisi, mümkünse Türk spor kamuoyuna yönelik lütfen ama lütfen tahminini, rüyasını, fikrini bilgiymiş gibi sunan, hatta bunu için aslı olmayan kanıtlar öne süren yorumcular ve dedikoduculardan uzak durun. Haber alıyorum. Öğrenmek istiyorum veya öğrenirim sanıp büyük bir yanılgı içine düşmeyin lütfen" şeklinde konuştu.

'YAYINLARINIZDAN UZAKLAŞTIRIN'

Medya yöneticilerine de seslenen Terim, "Öyle bir devirde yaşıyoruz ki her şeyin göz önünde durduğu bir dünyada bilmeniz gereken her şey 1. sahıştan zaten size anlatılıyor. Demin söylediğim tiplere fazla inanmayın.

Buradan medya yöneticilerine seslenmek istiyorum. Kanallarınızda futbolu bildiğini iddia eden, iyi niyetli olmayan, kısa vadede belki iyi reyting getiren kişiler var. Ancak uzun vadede Türk futboluna ve kanalının itibarına zarar veren kişileri ya yayınlarınızdan uzaklaştırın ya da yanınızda ek iş verin. İşi gücü olmayan bazı kimseler bu pozisyonları gereği hak etmedikleri bir yer işgal ettiklerinden ve insanları kandıracakları bir ortam bulduklarından aktarmaları için bir fırsat doğuyor. Sizler de bunun parçası oluyorsunuz. Sabrın da sınırı var, artık S.O.S vermeye başladı. Vicdansızca bir yaklaşımı hak etmiyoruz" dedi.

"ZATEN KAYBEDECEĞİMİZ KADAR KAYBETMİŞİZ"

Son zamanların en güçlü Romanya Milli Takımı'yla karşılaşacağız Ancak ben oyuncularıma güveniyorum. Zaten kaybedeceğimiz kadar kaybetmişiz. Çıkıp oynayacağız. Romanya'ya saygı duyuyoruz ve bizden avantajlı olduklarını biliyoruz. Futbolcularım galibiyeti o kadar istiyorlar ki inşallah bu sonuca yansır. Her oyuncum hazır, her oyuncum görev bekliyor. Yarın herkes kaybetme korkusunu kazanma arzusuna dönüştürmeyi isteyen bir takım görecek. Arda ve Gökhan'a nasılsınız diye bile sormadan idmana çıktılar. Bizim arzumuz ve ruhumuz bu.

"SON ANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Burak Yılmaz, "Yarın sahaya çıkıp sadece futbol oynamayacağız, omuzlarımızdaki yükün ne anlama geldiğini bilerek ay-yıldızlı forma ve o formanın hak ettiği başarı için mücadelemizi vereceğiz. Bütün maçlarımızı kazansak da başarının geleceğine emin olmadığımız bir ortamda, halkımıza, kendimize, hocamıza ve formamıza bu mücadeleyi borçlu olduğumuzu düşünüyoruz. Başarmak ve kazanmak için bu ülkeye, Dünya Kupası'nda temsil etme hakkı kazandırmak adına, sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu. 

Kaybetmekten korkmadıklarını dile getiren milli futbolcu, şöyle devam etti: 

"Biz kesinlikle kaybetmekten korkmuyoruz, kaybedecek de bir şeyimiz yok. Buraya da kazanmaya geldik. Allah'ın izniyle de kazanacağız. Romanya kaliteli bir takım, iyi oyuncuları var ama onların değil bizim ne yapacağımız önemli. Ben, yarın her şekilde başarılı olacağımızı düşünüyorum." 

A Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne Fatih Terim'in getirilmesiyle önemli değişikliklerin olduğunu vurgulayan golcü futbolcu, "Bunu zaten sahada oynadığımız oyun, mücadele, hırs ve verdiğimiz enerjiyle de gösterdik. Hocamızın gelmesiyle farklı şeyler oldu. Tabii Abdullah Avcı'ya da çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.