Galatasaray'da yeni yönetim kadrosu ile birlikte aracıları devreden çıkarıp futbol şubesini direkt kendisine bağlayan başkan Ünal Aysal önceki gün teknik direktör Fatih Terim'le birlikte kritik bir transfer zirvesi gerçekleştirdi.

Daha önce seçim listesini açıklarken "Hocayla benim aramda bir aracı kurum olmasına gerek yok. Direkt hocanın bana ulaşmasını istiyorum" diyen Aysal, Terim'le görüşmeleri bizzat yapacağını ifade ederken, ikili tesislerde gerçekleşen divan kurulu toplantısından 1 saat önce biraraya geldi.

Sarı-kırmızılıların yabancı sınırlaması nedeniyle transfer stratejisi ise ‘kim giderse o kadar oyuncu almak.' Buna göre ilk takviye sol beke yapılacak. Sonra orta sahaya ardından da sol ya da sağ açığa bir yabancı alınacak. Ancak yeni sezonla birlikte 6'sı maç kadrosunda 4'ü ise tribünde olmak üzere sınırın 10 olması nedeniyle yeni yabancıların takıma kazandırılması için birçok ismin gönderilmesi şart. Nedeni ise Muslera, Eboue, Dany, Riera, Amrabat, Sneijder, Culio. Elmander ve Betvole Drogba'nın yanı sıra Lille'de Aurelien Chedjou'nun takıma katılması ile birlikte sarı-kırmızıların şu an zaten 10 yabancısı bulunuyor. Gönderilmesi düşünülen isimlerin başında Culio, Elmander, Riera, Amrabat ve Dany öne çıkıyor. Ancak bu isimlerin hiçbirisine şu an için hiçbir teklif yok.

En iyisi Alper'di onu da Fener kaptı

Sol bek probleminin çözülmesinin ardından Aysal ve Terim'in ağırlığı vereceği mevki orta saha yani Felipe Melo'nun bölgesi. Önce iki sezondur kiralık olarak G.Saray formasını giyen Melo'nun bonservisinin alınması için çaba gösterilecek. Olmazsa diğer isimlere bakılacak. Olmazsa iyi bir yerli oyuncuyu transfer etmek. Melo'nun bölgesi için isimler konuşulurken Eskişehir ile anlaşılmasına ve görüşmelerin başladığının borsaya bildirilmesine karşın F.Bahçe'nin transfer ettiği Alper Potuk konusu da gündeme geldi. Hatta milli futbolcuyla ilgili olarak "Orta saha için en iyi Türk oyuncu Alper'di, onu da F.Bahçe kaptı" değerlendirilmesi dahi yapıldı.

Yalan rüzgarı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal gündemlerinde olmamaların rağmen ilgilendikleri iddia edilen futbolcuları ilk ağızdan yalanladı. Aysal, geçen sezon gündeme aldıkları ancak Bayern Münih'e transfer olan Xerdan Shakiri, 2 sezon önce ilgilendiklerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdikleri Luis Fabiano ve Corinthians'lı Ralf ile ilgili iddialar için az ama öz konuştu:

Fabiano: İsmini 2 sene önce unuttuk.
Ralf: Sözkonusu bile değil
Shaqiri: S'si bile yok.

3.5 milyon Euro'ya Carlinhos 'Evet' dedi

Sol bek için hedefteki isim ise Fatih Terim'in ısrarla istediği Fluminense'li Carlinhos. Oyuncu ile yıllık 3.5 milyon Euro'ya anlaşma sağlandı. Hatta sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara çıkması durumunda Sambacı'nın alacağı bonuslar bile mutabakata bağlandı. G.Saray'ın Devler Ligi'ndeki performansına göre Carlinhos ekstra olarak 1 milyon Euro daha alabilecek. Oyuncunun transferi yalanmasının nedeni ise henüz kulüplerin anlaşmamış olması.

Yabancılara değil Burak'a talip var

Chedjou ile birlikte kadrosunda 10 yabancısı bulunan G.Saray'da yolların ayrılacağı isimlerin Culio, Elmander, Amrabat, Riera ve Dany olduğu ifade edilirken, 5 isimden herhangi birine gelen teklif bulunmuyor. Sarı-kırmızılılara sadece bir teklif geldi. O da Fiorentina'dan. Resmi olmayan ve şifahen gerçekleşen bu teklif bir yabancıya değil yerli bir isme, takımın gol makinesi Burak içindi.

Farfan ile Bastos için henüz girişim yok

Galatasaray'da takviye yapılacak son bölge ise sağ ya da sol açık. Tercih iki bölgede de oynayabilen bir ismi takıma kazandırmak. Bunun için de aynı takımda oynayan Perulu Jefferson Farfan ile Brezilyalı Michel Bastos listede. Schalke forması giyen ikili için henüz teklif yapılmadı. Bunun için de eldeki bazı isimlerin gönderilmesi bekleniyor.

İlk yolcular Elmander & Culio

Emmanuel Culio: 2 sezondur kiralık olarak başka takımlara gönderiliyor. Yeni sezonda da kalma ihtimali hiç yok. Transferde takasta kullanılması da söz konusu.

Johan Elmander: Sarı-kırmızılılarla 1 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor. Ancak özellikle Drogba'nın gelmesi ile süre alması imkânsızlaştı. Oynama ihtimali ‘0', kesin gidiyor.

Dany: Hem kontratı var hem de gönderilmesi durumunda yerine adam koyulması gerekiyor. Bu nedenle elden çıkarılacaklar içinde öncelikli tercih değil.

Albert Riera: Bu sezon çok başarılıydı. Ayrıca yıllık 3 milyon Euro ücretini ödemeye yanaşan yok. Giderse paranın yarısını ödemek durumunda olması da G.Saray'ın işine gelmiyor.

Nordin Amrabat: 23 yaşında. Fatih hoca Faslı oyuncuyu beğeniyor. İyi bir teklif gelirse gidebilir. Bastos ya da Farfan'ın transferi halinde kalma şansı bulunmuyor.

Vatan