Transfer döneminde G.Saray’ın gündemine 3 gurbetçi yıldız adayı geldi... Sarı-kırmızılı yönetim şartları teknik direktör Fatih Terim’in önüne koydu, tecrübeli çalıştırıcı incelemesini yaptı ve sonunda transferlerini veto etti.

Kimdi bu isimler? İngiltere’de Reading forması giyen Jem Paul Karacan, yine kariyerini Ada’da sürdüren Fulham’dan Kerim Frei ve Bayern Münih’ten Bayer Leverkusen’e transfer olan Emre Can. 24 yaşındaki Jem ve 19 yaşındaki Kerim A Milli Takım’a kadar yükselmiş isimler. Emre ise Almanya’nın alt yaş milli takımlarının neredeyse tamamında forma giymiş, hali hazırda Almanya U21 Takımı’nın kaptanı olan bir oyuncu... 

ÇIKARLAR ÖN PLANDA

Geçelim tecrübeli hocanın böylesi önemli yetenekleri neden istemediğine... Öncelikle Terim bu oyuncuları bu sezon ilk 11’de oynatmayı düşünmüyordu, geleceğe yatırım olarak düşünüyordu. Ancak hem oyuncular hem de kulüpleri Türkiye’deki yabancı sınırlamasını da fırsat bildi, rakamlar adeta uçtu... 

Cimbom talip olunca Jem Paul Karacan’ın fiyatı 1 milyon Euro’yken 5 milyon Euro’ya fırladı. Kerim Frei’ın değeri ise 2.5 milyon Euro’dan 5.5 milyon Euro’ya yükseldi. B.Münih’ten 5 milyon Euro’luk bonservis bedeli karşılığında canlı casino Leverkusen’e transfer olan Emre ise astronomik bir yıllık ücret talep etti.

Esasında yönetim bu oyuncuların maliyetlerini karşılamaya sıcak bakıyordu. Ancak Terim, en azından bu sezon kulübede oturacaklarını düşündüğü bu oyuncular için böylesi rakamların ödenmesini istemedi. Tecrübeli çalıştırıcı kulübün çıkarlarını ön planda tutarak transferlerini reddetti.

Vatan