Üst üste 2 sezonu şampiyon olarak bitiren Galatasaray'da önümüzdeki seçimle birlikte tek gündem gidecek, kalacak ve gelecek futbolcular. Başkan Ünal Aysal'ın makul bir teklif alındığı vakit her oyuncu satılabilir düşüncesiyle birlikte, sezona damga vuran Burak Yılmaz ve Fernando Muslera gibi kilit isimlerin çok iyi rakamda teklifler gelmesi durumunda satılabilmesi başkan tarafından zikredilirken, öyle bir isim var ki onun ne satılması ne de satılacağı bir mebla yok: "Semih Kaya"

TERİM'İN SİHİRLİ DOKUNUŞU

2011-12 sezonunda Fatih Terim'in teknik direktörlüğe tekrar gelmesiyle beraber genç yıldız kendini buldu. Tomas Ujfalusi'nin yanında ilk 11'de görev yapan Gökhan Zan'ın sakatlanmasıyla zorunlu olarak ilk 11'de şans bulan 22 yaşındaki Semih, gösterdiği efor ve başarılı grafikle hocasının ve taraftarın gözüne girdi ve tecrübeli isme adeta formayı unutturdu. Kartalspor'da geçirdiği kiralık döneminden sonra yuvaya tekrar dönen Semih, Fatih Terim'in onda ısrar etmesiyle bir anda savunma göbeğinin değişmez ismi oldu.

"YENİ ŞEF O OLACAK"

Semih'in kendini bu kadar geliştirmesinin yanında sadece kendi çalışmasının değil, Avrupa'da kendini kanıtlamış olan tecrübeli isim Tomas Ujfalusi'nin de payının büyük olduğu biliniyor. Genç yıldızla 2011-12 sezonunda uzun bir müddet yan yana oynayan Ujfalusi'nin, saha içinde Semih'e sıkça uyarılarda bulunduğu, kademeye girme, pozisyon alma ve markajda genç oyunuya sık sık telkinlerde bulunduğu gözlendi. Çek futbolcu Semih Kaya'nın yeteneklerini bu sözlerle övdü:

"Semih’in performansının her geçen gün daha iyiye gittiğini dile getiren Çek futbolcu, ”Sanırım ben olmadığım zaman daha iyi oynayabilir. Benim gibi tecrübeli bir oyuncu ile oynamak ona çok şey katıyor. Daha çok genç bir oyuncu, gelecekte Semih’in kendisi şef olacak. Buna gerçekten inanıyorum. Defansta sorumluluk alabilen liderlik yapabilecek yetenekli bir oyuncu. Çok güçlü bir oyuncu aynı zamanda defansta bir şef olmak için gereken tüm özellikleri barındırıyor.”

ÇAĞLAR'A KARŞILIK VERİLİYORDU

Semih Kaya, Çağlar Birinci transferinde Denizlispor'a verilmesi planlanan 4 gençten biriydi. Fakat Denizlispor ile yapılan anlaşmada, "Verilmesi vaat edilen futbolcular, Denizlispor'a gitmeyi kabul etmezse bundan G.Saray mesul değildir" maddesinin olması ve Semih Kaya' nın Denizlispor'a gitmeyi reddetmesi hem G.Saray'ın hem de oyuncunun kaderini değiştirdi. Semih Denizlispor'a bonservisiyle gitmedi ve Kartalspor'a kiralandı. Burada 19 maç forma giydi.

TEK EKSİĞİ GOL

Semih Kaya, bir defans oyuncusuna göre çok uzun boya sahip olmamasına karşılık (1.82 m) hava toplarında oldukça etkili. Uzun olmayan boyunu atletikliği ve uzun sıçrama kaabiliyetiyle süspanse edebilen 22 yaşındaki futbolcunun tek eksiği Hititbet ise gol. Genç futbolcu defanstaki asli görevini daha çok düşünüyor ve fazla kaleye yönelmiyor. Semih, sarı-kırmızılıların şampiyon olduğu 2 sezonda tam 74 resmi maç oynadı ve 1 kez fileleri sarsabildi. Terim ondan özellikle duran toplarda, yırtıcılığını kullanıp sürpriz goller yaratmasını bekliyor.

Sporx