"BU TURNUVALARI BİZLER DE YAPMALIYIZ"

Turnuvayı değerlendiren başarılı çalıştırıcı, "Tabii ki turnuvayı hakikaten doğru değerlendirmek lazım. Üst düzey bir turnuva, seyircisiyle, saha içi ambiyansıyla, 4 önemli takım oynamasına rağmen zeminin bozulmamasıyla, iki maçı 120 130 bin insanın seyretmesiyle üst düzey bir organizayonda bulunduk. Aldığımız kupadan daha önemli bu. Bu tür turnuvaları bizler de yapmalıyız." dedi.

"İŞİMİZ YENİ BAŞLIYOR"

Mücadeledeki oyunu yorumlayan Terim, "Yenilmeden kazanmak güzel. Biliyorsunuz gollere de puan alıyoruz. Berabere kalsaydık Porto alıyordu kupayı. Belki Arsenal özellikle ilk yarı  bizden daha iyidi ama futbolda kazanmak, kazanmayı bilmek önemlidir. Galatasaray bu tip turnuvaları daha çok oynamalı ki alışabilisin. Bazı genç arkadaşlarımız da adapte olsun. Hayırlı olsun inşallah devamı gelir bu kupaların. Bazı oyuncularımız iki 90 dakika oynadı. Daha işimiz yeni başlıyor." ifadelerini kullandı.

"SEMİH DAHA İYİ OLACAKTIR"

Defansın ortasında oynatacağı oyuncularla ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Açıkçası Semih her geçen gün daha iyi olacaktır. Onun için çıkarmadım. Hata yapsa da devam etmesini istedim. Özellikle Türk oyuncuları bizim için çok önemli, yabancı kısıtlaması var çünkü. Semih hem de bizden yetişmiş bir oyuncumu. Uyumları iyiydi umarım böyle devam eder. Semih, Chedjou, Gökhan Bahis siteleri ve Dany'le götüreceğiz. artık." diye konuştu.

"HAZIR DEĞİLİZ DEMENİN MANASI YOK"

Sezon öncesi son hazırlık maçı olduğundan hazır olmaları gerektiğini ifade eden çalıştırıcı, "Artık bundan sonra hazır değiliz demenin manası yok. Hazır olmak zorundayız. Mutlaka ki arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler soncucu bazı düşüncelerimiz var ama dediğim gibi hazır olmak zorundayız. Daha çok çalışmalıyız. Bu oyunun üstüne çok koymalıyız. Galatasaray daha iyi oynamalı, daha çok baskı yapmalı, daha ileride bulunmalı." şeklinde konuştu.

"ENGİN YETENEKLİ AMA..."

Mücadelede sakatlanarak oyundan çıkan Engin'in son durumu ile ilgili de konuşan Terim, "Engin Baytar'ın Dizine bir darbe aldı şuanda birşey demek mümkün değil. Emar sonrasında daha net bir teşhis koyulacaktır. Engin yetenekli ama bu kadarla yetinmemiz mümkün değil." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Sporx.com