Galatasaray'ın Emirates Cup'ta, Porto'yu 1-0'lık skor ile mağlup ettiği mücadelenin ardından sarı kırmızılı takımın teknik adamı Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Özellikle Dany'nin sebebiyet verdiği penaltı pozisyonuna değinen deneyimli teknik adam, "Aslında herkesin hatası var. Dany esasında hızı ve çevikliği en yüksek oyuncu. Ama futbol bu kadar hatayı kaldırmaz." ifadelerini kullandı.

Dany'nin ikinci yarısında oyundan çıkmak istediğini de belirten Terim, "Devre arasında Dany çıkmak istedi, ben çıkarmadım, kaybetme pahasına çıkarmadım. Bu maç penaltı pozisyonu dışında Dany'nin en iyi oynadığı maçtı." şeklinde konuştu.

"2. YARIDAKİ İSTEKLERİNDEN MEMNUNUM"

Mücadeleyi değerlendiren Terim, "İlk yarı boyunca Porto bizden daha iyiydi. İlk yarı oynamamız gerektiği gibi oynamadık. İkinci yarı daha iyi olan bizdik. İyi bir hazırlık maçıydı. Kaybetsek de bu maç için üzülmezdim. Amaç hazırlık döneminde verim almak. Düşüncem, ilk yarı 6 kişiyi değiştirmekti, ancak değiştiremedim, iyi de oldu. Güzel bir ambiyans ve çok güzel bir saha. Oyuncularımın 2. yarıdaki genel tavır ve isteklerinden memnunum. Orta sahamızın markaj yaptığı, hücumcularımızın topun arkasında bulunduğu ve tüm takımın bunu yaptığı bir ikinci yarı oldu. Bu isteklerimiz olduğu zaman Galatasaray takımı sahada daha iyi oluyor. Aşağı yukarı yine 2 forvet oynuyoruz. Sneijder forvet gibi. Duruma göre Amrabat ile üç oluyoruz. Bugün Napoli maçından daha değişik olarak takım savunmasına dikkat ettik." dedi.

"BİR HATANIN ÖNCESİNDE..."

Porto'nun ilk penaltı pozisyonuyla ilgili olarak Terim, "Penaltıdan önce Eboue'nin kesmesi gerekirdi. İkinci penaltıya dokunmadı bile diyenler oldu. Semih gelecek. Melo daha iyi duruma gelecek. Bir hatanın öncesinde daha bir sürü hata da var" diye konuştu.

İkinci yarıda, ilk yarıdan iyi olmalarının fizik gücü açısından iyi durumda olduklarını gösterdiğini de vurgulayan Fatih Terim, "Bled'de 6 günde 9 antrenman yaptık. Müthiş bindirme yaptık. Oranın yorgunluğu olabilir. Ne olursa olsun hazırlık maçı psikolojisi var" ifadesini kullandı.

Emirates guncelbonus.org Stadı'nda zeminin yüzde üçünün suni olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Bunu başkanımız ve yönetimimize ilettim. Sıkıntılı olan sahalarda kullanılabilir. Bizim statta bundan çözüm olabilir mi araştıracağız" şeklinde konuştu

Sporx