"ASLAN FUTBOLCULARIMA..."

"Başta başkanımız olmak üzere, yöneticilerimize, çalışanlarımıza, taraftarlarımıza ve gece gündüz benimle olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aslan futbolcularıma da çok teşekkür ediyorum. Yine elimiz kalbimizde ve yine gurur doluyuz"

"ÇOK GÜZEL BİR HİS GELİŞTİ"

"Geçen sene Kadıköy'deki maçtan önce yasak nedeniyle taraftarlarımız yanımızda olamayacağı için bizlere mesajlar gönderdi. O mesajlar okundu ve sonrasında Kadıköy'de maç sırasında elimizi kalibimize götürdük. Bu yılda devam ediyoruz. Çok güzel bir his gelişti. Sanki elimize kalbimizi götürdüğümüzde bütün dünyadaki Galatasaraylılarla bir oluyoruz. Ben geldiğim gün 'Tüm Galatasaraylılar'ın gurur duyacağı bir takım kurabilirsem mutlu olurum demiştim. Bunun gururunu yaşıyorum"

BAŞARIYA DOYDU MU?

"Bizim başarıya doyma lüksümüz yok. Böyle bir şey hissettiğimde kenara çekilirim. Benim yapımda böyle bir şey yok. Türk insanının en büyük hatası yeterli görmektir. geldiğiniz noktaya şükür etmelisiniz ama daha ilerisini de yapmalısınız. Emek veren insanlar bir şeyler de beklemek zorundadır. Bunu uluslararsı maçlarda da söyledim. En önemli başarıyı elde etmek gerekir."

FLORYA'DAKİ 4 YILDIZ HAKKINDA

"Sevgili mimarlarımıza teşekkür ederim. benim odamı yaparken, üç yıldız ve bir yıldız daha yapmışlardı. Diğer yıldız boştu. 18. şampiyonluğumuz olduğu için diğer ayakları doldurttuk. Şimdi 19. şampiyonluk için bir ayağı doldurttuk. her rakibimizi yenmek için aslanlar gibi mücadele ettik. Önce kendim konstanre olmalıyım. Şampiyon olmadan da kendime hiç şampiyon demedim. İnşallah seneye de o boşluğu doldururuz."

"RAHAT DANS ETMELERİNİ İSTEDİM"

"Futbolcularımın maç başında çok ciddi olduklarını biliyorum. Sadece maça konsantre olduklarını biliyorum. Maçtan sonra 15 dakika oyuncularım yanıma geldi, eğlenmemek için. Böyle tuhaf bir uygulama var. Teknik heyetimi içeri bilerek göndermedim. Rahat olmalarını ve rahat dans etmelerini istedim. Herkes bu şampiyonlukta büyük katkı sağladı. En çok Ujfalusi'nin burada olmasını istedik. Sezona başlamadan üç gün önce sakatlandı. bana göre hepsi 'en', hep 'in' hepsi günün trendi"

MOURINHO İÇİN ÖZEL AÇIKLAMA

"O Porto'dayken kendisiyle dost olduk. Ben ilişkilieri çok fazla söylen biri değilim. Benim için önemli bir dost, önemli bir arkadaş. Zaman zaman seviyelerde bir araya gelip konuşacak şekilde dostuz. Benim dostum olduğu için mutluyum"

DROGBA İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

"Drogba, yaşı, tecrübesiyle dünyanın önde gelen santraforu. Ayrıca iyi bir karakter. Ona ağabeylik yaptı demeyelim. Ağabeylik bizim zamanımızda kaldı. Bize çabuk adapte oldu. Bunda takımdaki tüm futbolcuların katkısı var. Ona çok güveniyorum. Liderlik vasfı Betebet olan bir oyuncu olduğu için o da svdi. Elektirik tuttu. Antrenmanda olsun, maçta olsun onun bize katacağı daha çok şey var. Galatasaray ailesi önemli bir ldier kazanmıştır. Kendisi bundan sonra da burada mutlu olacaktır."

"NE KADAR TATİL OLUR BİLMİYORUM"

"Ailemle birlikte bir araya geleceğiz. Ailemle kendi halimize kalmak istiyorum. Ancak biliyorum ki bu asgari olacaktır. Şimdi Galatasaray seyiricis başka şeyler olacaktır. Yönetimimizle birlikte her şeyin üstesinden geleceğiz. Senelerin planları yapılmak zorunda. Arkadaşlarımız kamp yapacağımız yerlerden geldi. Kimler oynayacağız, ne zaman başlayacağız? Benim de şarj olmaya ihtiyacım var. Keyifli bir tatili hak ettik. Ne kadar olur bilmiyorum ama oyuncular kadar olmayacaktır."

"R.MADRİD MAÇINDAN SONRA..."

"Süper Kupa ile yola başladık. 1-2 haftanın dışında hep lider olduk. Zaman zaman iyi oynamasak da genelde hep iyi oynadık. Avrupa'da daha söyleyeceğimiz sözler var demiştik. Bu çok kolay söylenecek bir söz değildi. Tersi bir durum olsa bunu size hatırlatırlardı. Real Madrid maçından sonra oyuncularıma serzenişte bulundum; "Ben size söyledim" dedim. Ben onlara Real Madrid de olsa geçebileceğimizi söylemeiştim. Demek bir çekince olmuş. Dünya'da yenilmeyecek takım ve var olmayacak hedef yoktur. Arena'daki maçta 3-1'e gelmek herkesin harcı değil. Bizde sonradan ağlamak meşhur. Ben bunu değiştirdiğimi zannediyordum ama değişmemiş heralde. İnşallah bir daha olmaz. Bu platformda kalmamız lazım. Avrupa çok önemli. Burada olduğumuz sürece bize yapılan hatalar yapılmayacaktır ve bize güven kazandıracaktır. Sonrasında zaten 'İstanbul'un rengi sarı-kırmızı' diyecektir"

TRANSFERLER İÇİN YORUMU! ÇİLEK?

"Galatasaray çilekli de çileksiz de liderdi. Kime ne ad koyar bilmiyorum ama Galaatsaray eksik yerilerine yine transfer yapacaktır. Yönetimimiz de buna güzel yaklaşıyor. Toplantılarımıza profesyonellerimizle devam ediyoruz. Herkesin beğenisini sevgisini kazanacak transferler olacak. Galatasaray'ın beğenisini kazanacaklar."

MAÇ SONRASI AÇIKLAMALARI

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, 4-2 kazanıp şampiyon oldukları Sivasspor maçının ardından yayıncı kuruluşa da görüşlerini açıkladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın kısa bir süre önce yaptığı açıklamalara ince bir gönderme yapan Fatih Terim, "Çok mutluyum, çok gururluyum. Şampiyon olamk hakikatten çok bambaşka bir duygu. Kaç defa olduğunuz değil şampiyon olmanız önemli. Rakiplerimizin hepsine teşekkür ediyoruz. Biz hepsine saygı duyarak oynadık. Sahamızda mücadeleden vazgeçmedik. Sahada mücadele ettik ama dışarıda saygımızdan vazgeçmedik." dedi.

Cezası nedeniyle direk sahaya inemeyen Fatih Terim, 15 dakika geçmesinin ardından sahaya indi ve coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı; "Çok şükür bugünleri gördük. Hakkımızla şampiyonluk olduk. Burada olan, olmayan bütün taraftarlarımızı selamlıyorum" diyerek duygu dolu anlar yaşadı.

Şampiyonluk hakkında konuşan Terim, "Bütün Galatasaraylılara hayırlı olsun. Buradan tüm dünyadaki Galatasaraylılara sevgilerimi saygılarımı sunuyuorum. Doyasıya kutlasınlar. Buradaki herkes benim büyük bir ailem. Allah'a şükürler olsun ki 9 senede 6 başarı kolay bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Tomas Ujfalusi'ye sarılarak açıklamalarda bulunan Terim, "Biz büyük bir aileyiz. Ujfalusi talihsiz bir sakatlık yaşadı. Böyle önemli bir oyuncuyu hemen geri kazanırsak mutlu oluruz" diye konuştu.

Kaynak: Webaslan.com