17 senedir Arsenal'in başında olan ve verdiği kararlarla "Futbolun profesörü" olarak anılan ünlü teknik adam Arsene Wenger, Fatih Terim'i överken, Premier Lig'e gelmesi konusunda tavsiyede bulundu. Sarı-kırmızılı bazı idarecilerin de şahit olduğu bu sohbette, iki teknik adam arasında karşılıklı güzel ifadelerin kullanıldığı öğrenildi.

Galatasaray'a karşı 2000 yılında UEFA Kupasi'nı kaybeden ve önceki gün de sahasında Emirates Kupası'nı veren Wenger'in, Napoli-Porto maçını beraber izlediği ve yaklaşık 1.5 saat sohbet ettiği Terim'e, şunları söylediği öğrenildi:

"Premier Lig'e sizin gibi değerli hocalar renk katar. Oynattığınız pozitif ve cesur futbol beğeni topluyor. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde önemli izler bıraktınız. Bizim de futbol mantalitemiz kesişiyor. Kazanmak odaklı değiliz. Kazanırken keyif vermek, genç yetenekleri dünya futbolunun vitrinine çıkarıyoruz."

Terim'in Premier Lig'de bir takım çalıştırmasını tavsiye eden Wenger'in, "Galatasaray elbette önemli bir takım. Burada gerçekleştirmek istedikleriniz belki sizi daha fazla mutlu ediyor. Ancak sizin gibi felsefesi hücum olan, izleyenlere daima keyif veren bir teknik adamın tepede olması daha doğru" dediği ifade edildi.

"AMAÇ İSTİKRARI YAKALAYABİLMEK"

Terim'in ise 17 sene önce 1996'da Galatasaray'ın başına geçtiğinde Arsene Wenger'in Arsenal ile anlaştığını anımsarsak "Siz ne güzel hâlâ yerinizde duruyorsunuz. Ben ise üçüncü kez takımımın başındayım. Bizim arzumuz o istikrarı yakalayabilmek. Premier Lig elbette en tepe nokta. Ancak Galatasaray ile bu başarıları yakalamak daha muhteşem olur" yanıtını verdiği kaydedildi.

"ÖZGÜR VE ZENGİNİM"

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Fatih Terim ile yaptığı sohbet sırasında yabancı sınırlamasına da değinerek, "Ben sana göre özgür ve zenginim. Herhangi canlı bahis bir sınırlamam yok. Bu nedenle çok zorda kalan bir coachsun" yorumunu yaptı.

HEM SÖZÜNÜ TUTTU, HEM PARA KAZANDI

Galatasaray, Emirates Turnuvası'na katılarak sadece para ve prestij kazanmadı, aynı zamanda Arsenal'e verdiği sözü tuttu. Emmanuel Eboue'nin 2 yıl önce gerçekleşen transferi sırasında İngiliz kulübü ile yapılan protokole göre Emirates Cup'a katılması gereken sarı-kırmızılılar, böylece üzerine düşen görevi yerine getirdi. Cim-Bom'un, şampiyon olduğu için ekstra ödül almadığı ancak konaklama, ulaşım giderlerinin karşılandığı ayrıca 200 bin pound para ödendiği belirtildi. Yayın geliri ile beraber sarı-kırmızılıların kasasına hatırı sayılır bir rakam girdiği ifade edildi.

Skorer