Geçen sezon 71 puanla şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, bir önceki sezonun normal bölümünün sonunda yediği golden tam 11 gol daha fazla kalesinde gol gördü. Bunun da en büyük sebeplerinden biri hem ligde hem Şampiyonlar Ligi'nde yoğun maç fikstürü ve Tomas Ujfalusi'nin sakatlığına bağlandı.

Lille'den transfer edilen Chedjou ile Ujfalusi'nin boşluğunu kapatmak ve Ujfalusi-Semih arasındaki uyumu, Chedjou-Semih ikilisinde de yaratmak isteyen Terim, sayısal olarak da ilk sezonu yakalamak istiyor.

HEDEF İLK SEZONKİ RAKAM

2011/2012 sezonunun normal periyodunda oynadığı 34 maçta 24 gol yiyen Galatasaray, bu karşılaşmaların tam 17'sinde kalesini gole kapamayı başarmıştı. 2012/2013 sezonunda ise sarı-kırmızılı takım savunmada zaman zaman sıkıntılar yaşamış ve kalesini 11 maçta gole kapayabilmişti.

SADECE SAVUNMACILARA İŞ DÜŞMÜYOR

Savunmayı takım halinde yaptırmak isteyen Fatih Terim, İngiltere ve Slovenya'daki hazırlık Jestbahis çalışmalarında da buna ağırlık veriyor. Takımafiziksel bakımdan güç ve kondisyon yüklemesi yapan Fatih Terim, oyuncuların koşu mesafelerinin de geçen sezondan fazla olmasını istiyor.

Webaslan.com