Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında cuma günü deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarıık Ongun yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Alparslan Dedeş.

ASLAN İMPARATOR'UNA KAVUŞUYOR

Galatasaray'ın Eskişehirspor ile yapacağı yarınki maç öncesi teknik direktör Fatih Terim ile futbolcu Sabri Sarıoğlu'nun geçen sezondan kalan cezaları bitti.

Geçen sezonun 28. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında hakem Süleyman Abay'a yönelik sözleri nedeniyle 9 maç ceza alan Fatih Terim ve 33. haftadaki Fenerbahçe derbisinde rakip oyuncu Volkan Demirel'le kavga etmesi nedeniyle 4 karşılaşmadan men edilen Sabri Sarıoğlu, cezalarını geçen haftaki Bursaspor müsabakasının ardından tamamlamıştı.

Eskişehir'de yeniden saha kenarında olacak Terim'in cezası nedeniyle kulübede bulunmadığı 9 resmi maçta sarı-kırmızılılar 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı, 2 de şampiyonluk (2012-2013 Süper Lig ve 2013 TFF Süper Kupa) kazandı. Bu maçlarda rakip filelere 14 gol gönderen sarı-kırmızılılar, kalesinde 6 gol gördü.

GÖZLER BURAK YILMAZ'DA

Galatasaray'da cuma günkü maçta gözler golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın üzerinde olacak. Burak Yılmaz, Süper Lig'de son 7 lig maçında da sarı-kırmızılı formayla gol atarak bu kategoride kulüp tarihinin 1959 yılından itibaren ligde en uzun süreli başarılı bireysel performansını tekrarladı. Son 2 sezonun "Gol Kralı" Burak Yılmaz, Eskişehirspor deplasmanında da gol bulması halinde, 1994-1995 sezonundaki ilk 7 lig maçında gol atan Saffet Sancaklı'yla ortak olduğu kulüp rekorunu eline geçirecek.
Süper Lig kariyerinde 97 golü bulunan Burak Yılmaz, "100'ler Kulübü"ne girmeye ise sadece 3 gol uzaklıkta.

HAMİT YOK

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında cuma günü deplasmanda Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Sarı-kırmızılıların, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde üç grup halinde 5'e 2 top kapma çalışması gerçekleştirdiği, ardından yapılan fiziksel çalışmayla idmanın son bulduğu bildirildi. Tedavisine devam edilen Hamit Altıntop maç kadrosunda bulunmuyor.

MUHTEMEL 11'LER

ESKİŞEHİRSPOR

Boffin
Veysel
Akaminko
Diego
Tarık
Özgür
N’Diaye
Aytaç
Erkan
Kamara
Bienvenu

GALATASARAY

Muslera
Eboue
Gökhan
Chedjou
Hakan
Melo
Selçuk
Emre
Sneijder
Drogba
Burak

Stat: Atatürk
Saat: 21.45
Hakem: Cüneyt Çakır
Yayın: Lig TV

ES ES GALİBİYETE HASRET

Eskişehirspor, Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı son 6 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında kendi evinde 2-1'lik sonuçla alan kırmızı-siyahlı ekip, daha sonraki 3 sezonda 3 puana ulaşamadı. İki ekip arasında ligdeki son 6 maçın 3'ünü Galatasaray kazandı, son 3'ü berabere sonuçlandı.

ESKİŞEHİR'DE DENGELİ

Galatasaray ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir'de 27 kez karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki maçlarda konuk Galatasaray 8, ev sahibi Eskişehirspor 7 galibiyet alırken, taraflar 12 maçta ise eşitliği bozamadı. Eskişehir'de ev sahibi ekibin toplam 27 golüne, Galatasaray aynı sayıda golle cevap verdi. Eskişehirspor, lig tarihinde Galatasaray karşısında elde ettiği toplam 9 galibiyetten 7'sini kendi sahasında aldı. Bu arada, iki takım arasında 1970-71 sezonunda Eskişehir'de yapılan maç, Galatasaray 1-0 öndeyken çıkan saha olayları nedeniyle yarıda kalırken, Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmanın sonucunu Galatasaray lehine hükmen 3-0 tescil etti. Son iki sezonda Eskişehir'de yapılan maçlar golsüz bitti.

G.SARAY'DAN 4, ES ES'TEN 3

İki takım arasındaki rekabette taraflar birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetleri 3'er farklı sonuçlarla aldı. Galatasaray, 1980-1981 sezonunda 4-1, 1970-1971 (hükmen), 1973-1974, 1978-1979 ve 1995-1996 sezonlarında 3-0 galip gelirken, Eskişehirspor ise 1984-1985 sezonunda rakibine 3-0 üstünlük sağladı.

Sporx