Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile Türk Telekom Arena'da 1-1 berabere kalan Galatasaray'da gündem John Terry!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında Chelsea ile oynadığı mücadelenin 42. dakikasında çok konuşulacak bir pozisyon yaşandı. Sarı-kırmızılılar sağ kanattan taç kullanmaya hazırlanırken, İngiliz ekibinin kaptanı John Terry, elindeki 2. topu sahaya attı. Sonrasında Galatasaray taç atışını kullandı ve Burak Yılmaz, dar açıdan, sert bir vuruş ile ağları sarstı. Ancak maçın hakemi oyunu durdurdu ve John Terry'yi sarı kart ile cezalandırırken, golü de geçersiz saydı.

Bu pozisyon akıllara ülkemizde Beşiktaş ve Kasımpaşa arasında oynanan ve tekrarlanan mücadeleyi getirdi. O karşılaşmada da Hollandalı oyuncu Ryan Donk, elindeki ikinci topu oyuna sokarak Hugo Almeida'nın pozisyonunu bozmuştu. Beşiktaş'ın bu maçın ardından TFF'ye yaptığı başvuru kabul görerek, maç tekrarlanmıştı.

24 saat içerisinde UEFA'ya konu hakkındaki itirazını sunma hakkı bulunan Galatasaray'da İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, "Olur böyle şeyler. Bir sürü ilginç şey oldu. Onu da hukukçularımız inceledi. İnceliyor. 24 saatlik süremiz var. Futbolun içerisinde bu tarz şeyler var." ifadelerini kullandı.

Peki FIFA talimatlarında ne diyor?

"Oyunun oynandığı esnada sahaya ekstra bir top girerse hakem, ekstra topun oyuna etki ettiğini karar verirse oyunu durdurmalıdır. Bu durumda oyun nerede durmuşsa oradan yeniden başlamalıdır. Ancak, eğer oyun ceza alanı içinde durdurulursa, hakem topu ceza alanı ön çizgisi üzerinde oyun durdurulduğu yerin en yakınındaki noktaya koyarak oyunu başlatır. Eğer ekstra top oyunun oynandığı sürede oyuna etki etmeden sahaya girerse, hakem en erken fırsatta topu oyun alanından çıkarmalıdır."

İşte FIFA talimatlarında konuyla ilgili geçen hükümler:















Sporx