Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, “Mehmet Sepil'in play-off ile ilgili söylemleri, kendi düşüncesi olabilir. Ancak bizim tüm kulüp başkanları bir araya gelerek yaptığımız toplantıda, play-off gündeme gelmedi ve başkanlar tarafından tartışılmadı” sözleri kafaları karıştırdı.

Gelen bilgilere göre Sepil’in bahsettiği, play-off fikrinin TFF Başkanı Nihat Özdemir’e ait olduğu iddia edildi. Özdemir’in ise play-off fikri için BeinSports CEO’su Yusuf el Obaidly ile fikir alışverişinde bulunarak bu fikre sahip olduğu gelen bilgiler arasında.

BeinSports’un hızlandırılmış bir play-off sistemini tercih etmesinin nedeninin ise kısa aralıklarla oynanacak maç programı için ekstra bir satış planlaması yaptığı bildirildi. Pek çok ligin tatil edildiği dönemde BeinSports, seyircisiz oynanan lig maçlarını dünyanın dört bir yanına satarak büyük gelir elde etmişti. Benzer bir paket program yapan BeinSports’un bu yüzden tek maç usulüne göre Fenerbahçe’yi de içine alacak şekilde bir play-off programı istediği gelen bilgiler arasında. Ancak Galatasaray cephesi bunun, “Fenerbahçe’nin şampiyon yapılması için bir plan” olduğuna inanıyor.

Geçen sezondan beri BeinSports’la arasında sıkıntı bulunan Galatasaray’ın ise bu fikir yüzünden Katar merkezli lig yayıncısıyla problem yaşayacağı belirtildi.

Kaynak: Fotospor