A Milli Takımın, Hırvatistan galibiyeti sonrası Dünya Kupası'na katılma yolunda önemli bir adım attığını belirten TFF Başkanvekili Nihat Özdemir "Türkiye Futbolu, Rusya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda olmalıdır" dedi.  

Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yeni bir hoca ile başladık. Tabi Lucescu'nun kariyer, hayatındaki elde ettiği başarıları Türkiye'deki, Shaktar Donekts'teki başarılarını da biliyoruz. Fatih Terim'den sonra Sayın Lucescu ile çalışma kararı aldık ve göreve geldi.  İlk maçta herkesin bildiği gibi Ukranya'ya gittik. İyi bir netice alamadık malesef. 2'nci maçta Eskişehir'de taraftarın da çok büyük desteğiyle ve oynadığımız akıllı ve iyi futbol ile ki Hırvatistan grubun favori takımıydı. Bu takımı yendik. Hırvatlardan 4 puan almışı olduk 2 maçta. Grupta şimdi çok enteresan bir durum ortaya geldi. 2 tane 14 puanlı, 2 tane 16 puanlı takım var. 4 takımında benim görüşüm, eşit şansı var. Biz evimizde İzlanda'yı yenersek, play off'u garantiliyoruz. Ayrıca gidip Finlandiya'yı da yendiğimiz taktirde gruptan 1'inci olarak gitmek gibi bir şansımız var. Bakalım, iddialıyız, iyi bir takım iskeleti ortaya çıktı. Sayın Lucescu ile beraber bunu iyi bir noktaya çıkaracağımıza inanıyorum. Bütün kalbimle inanıyorum, dua ediyorum. Çünkü; Türkiye Futbolu, Rusya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda olmalıdır. Bizim şu andaki futbol kapasitemiz ve futboldaki şu an harcadığımız paralar, takımlarımıızn başarıları bunu hakediyor" 

"BUGÜN YAPTIM YARIN BUNU DEĞİŞTİREYİM DİYE BİR ŞEY OLAMAZ"

Türk futbolunda son dönemin en tartışılan konusu olan yabancı kuralı hakkında da değerlendirmede bulunan TFF Başkanvekili Nihat Özdemir "Yabancı kuralı bugün verdim yarın değiştireceğim diye bir şey olamaz. Çünkü kulüpler bu vermiş olduğumuz karara göre birçok transferler yaptılar. 14 tane futbolcuyu kadrolarında bulundurma durumları var. Kimileri 2 yıllık, kimileri 3 yıllık, 4 yıl sözleşme yapanlar var bunların arasında. Ben bunu aniden değiştirdim diyemem. Eğer bu kuralı değiştireceksek, bugün için önümüzdeki yıl için değil, 3-4 yıl içinde bu rakamlara düşeceğiz yabancı sayısında. Ama bu durumuda yakın bir zamanda açıklamamız lazım ki futbol takımlarımız buna göre  transfer politikalarını ve kadro sistemlerini düşünüp ona göre yola çıkmaları gerekiyor. Bugün yaptım yarın bunu değiştireyim diye bir şey olamaz. Ayrıca gördük ki Ukrayna maçında başarısız olduk ama Hırvatistan maçında başarılı olduk. 2 maçta da yabancı sayımız aynıydı. Demek ki yabancı sayısında değil bu konu, başka yerlerde. Bu başka yerleri de çözmeye çalışacağız. 

SAPANATAN, Kamera: Serhan Türk, İstanbul-DHA