Sivasspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan sonra Sivasspor ile Gaziantep FK da yazılı bir açıklama yaptı.

Türk futbolu son dönemde kelimenin tam anlamıyla kaosun içinde! Kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik tepkileri sürüyor. Bir süredir Fenerbahçe ile TFF arasında yaşanan gerilim sonrasında diğer kulüpler de TFF'ye yönelik tepki içeren yazılı açıklamalarda bulundu.

BEŞİKTAŞ: "TFF'YE TALEBİMİZDİR!"

Son olarak Beşiktaş kulübü, Göztepe maçındaki kural hatası nedeniyle müsabakanın tekrar edilmesi yönünde henüz olumlu bir yanıt alamadıkları için TFF'ye sert bir mesaj daha yayınladı. Beşiktaş kulübü, "Şeffaflık ilkesine bağlı ve adalet duygusuna uygun bu taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde, TFF ve tüm kurullarının gözümüzde meşruluğunu yitireceğini kamuoyuna bildiriyoruz." şeklinde bir açıklama yaparak detaylarını resmi internet sitesinde bildirdi.

GAZİANTEP FK'DAN TEPKİ: "TÜRK FUTBOLU BU DURUMDAN ÇIKMALI"

Gaziantep FK ise Gençlerbirliği maçındaki kural hatası başvuruları hakkında TFF'den olumsuz yanıt aldıklarını fakat buna rağmen devam eden fikstürde Beşiktaş maçını işaret ederek, hakem hatalarının devam ettiğini belirten bir açıklama yayınlayarak, şu ifadelere yer verildi:

Gaziantep Futbol Kulübümüzün, Süper Lig Cemil Usta Sezonu 19. hafta maçında karşılaştığı Gençlerbirliği müsabaka sonrasında, karşılaşma içerisinde takımımızın kazandığı penaltı pozisyonun ardından verilen kararda "KURAL HATASI" olması sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştuk. Başvurumuzun üzerinden haftalar geçtikten sonra, maçta "KURAL HATASI" olmadığı ve maçın tekrar edilmeyeceği yönünde tarafımıza resmi olarak yanıt gönderilmiştir. Bu üzücü “KURAL HATASININ” üzerinden haftalar geçmesine rağmen, devam eden fikstürümüzde oynadığımız maçlardaki hakem hatalarının da sürmesi kulübümüzü hem maddi hem de manevi olarak zararlara uğratmaya devam etmektedir. Türk Futbolu'nun bir an önce içinde bulunduğu bu durumdan çıkmasını ümit ediyoruz. Gaziantep Futbol Kulübü olarak, takımımızın haklarını sonuna kadar korumak adına Tahkim Kurulu'na başvuru yapacağımızı ve tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

GALATASARAY'DAN TFF'YE: "KULÜPLERİN HARCAMA LİMİTLERİNİ AÇIKLAYIN"

TFF'ye yönelik bir tepki de geçtiğimiz hafta Galatasaray'dan gelmişti. Sarı kırmızılı kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle Fenerbahçe için yapılan 16 milyon TL'lik harcama limitindeki artışa vurgu yapılarak, kulüplerin nihai harcama limitlerinin açıklanmasını talep etti. TFF ise yaptığı yazılı açıklamada bunun mümkün olmadığını ve belgelerin gizli olduğunu belirtti.

FENERBAHÇE DERNEKLERİ: "NİHAT ÖZDEMİR İSTİFA!"

Özellikle Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası TFF'ye tepkisi artan Fenerbahçe'de, kulübe ait tüm ternekler ortak bir bildiri yayınlayarak Nihat Özdemir'i istifaya davet etti. Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası ise taraftarlar Riva'da toplanarak TFF ve MHK'yı istifaya çağırarak protesto etti. Fenerbahçe yönetimi uzun süredir özellikle transfer konusundaki harcama limiti hakkında TFF'ye yönelik ciddi tepkiler gösterdi.

SİVASSPOR'DAN VAR VE MAÇ TAKVİMİ TEPKİSİ

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor ise Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'ya yönelik son dönemde VAR sistemi, hakem kararları dışında maç takvimleri konusunda tepki gösteriyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Antalyaspor ile kupada oynanan ilk maç öncesinde maç saatinin geç vakitte olmasına tepki göstererek, "Sivas'a haksızlık yapılıyor." demişti. Rıza Çalımbay ayrıca Başakşehir maçındaki Clichy'nin pozisyonuyla ilgili olarak penaltı siteminde bulunarak, "VAR sistemi bize çalışmıyor. Bizde VAR'a gitmiyorlar ve bu ligde penaltı atmayan tek takımız." dedi.

AHMET AĞAOĞLU'NDAN SÖRLOTH TEPKİSİ

Süper Lig'in ilk yarısında hakem hatalarından dolayı birkaç kez yazılı açıklamayla TFF'ye tepki gösteren Trabzonspor'da, son olarak başkan Ahmet Ağoağlu, TRT Spor'a konuşarak Sörloth'a verilen 2 maçlık cezanın kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi ve Tahkim Kurulu'na gideceklerini açıkladı.

Futbol Arena