Türkiye Futbol Federasyonu basın Sözcüsü Mete Düren, Galatasaray'ın sakatlanan futbolcusu Bruma'nın sözleşmesinin prosedür gereği dondurulamayacağını açıkladı. Düren, Beşiktaş yönetiminde olduğu dönemde Mathias Delgado ile ilgili aynı sorunu yaşadıklarını ve bunu farklı bir yöntemle çözdüklerini söyleyerek sarı-kırmızılı yönetime yol gösterdi.

İşte Düren'in açıklamaları:

"Takımların hesapta olmayan sakatlıklardan dolayı yabancı sorunları oluyor. Yabancı sınırı yaşayan takımlarda. Böyle takımlarda sözleşme dondurmak diye bir prosedür yok. Benim Beşiktaş'ta bulunduğum dönemde Mathias Delgado ile böyle bir sorun yaşamıştık."

DELGADO'NUN SÖZLEŞMESİ DONDURULMADI İPTAL EDİLDİ

"O problemi de şöyle çözmüştük. Delgado'nun sözleşmesini iptal edip o sözleşmeyi federasyona yollamıştık. Ardından futbolcu ile ayrı bir sözleşme yapıp onu da kulübün kasasına koymuştuk. Daha sonra futbolcu tekrar sahalara dönecek duruma geldiğinde bu sözleşmeyi yeniden devreye sokmuştuk."

"Öbürü dondurmaysa buna da altını ısıtma diyebilirsiniz belki. Öyle bir legal ama bir by-pass yolu denenebilir. Ama bu kararlara o kulübün yönetim kurulu verebilir, ya da başka yollar deneyebilirler. Ama TFF'ye sözleşme dondurma yönünde bir talep geldiği zaman buna yanıtımız prosedür gereği olumsuz olacak."

Skorer