Sarı-Kırmızılılar, TFF’ye başvuru yaptı. “Yusuf Demir gibi genç oyuncular Türk statüsünde oynasın." dedi. TFF'nin yanıtı ise Yusuf’un FIFA kurallarına göre Türk Milli Takımında olamayacağından dolayı 2015-16 sezonunda getirilen kural nedeniyle bu sezon yabancı statüsünde oynamaya devam edeceğini belirtti.

"ÖNCE TÜRK PASAPORTU ALSIN"

Bu arada çıkan iddialara göre TFF’den bir yönetici, Galatasaray cephesine kontra bir teklif yaptı: "Yusuf Demir’in yerli statüsünde oynaması için önce kendisine bir Türk pasaportu alması gerekiyor, sonra gereğine bakılır.” dedi. 19 yaşındaki futbolcunun bu jesti yapması durumunda TFF’nin kuralı yumuşatmak adına elinden geleni yapacağını iddia etti.

YERLİ SAYILABİLİR AMA MİLLİ TAKIMDA OYNAYAMAZ

Yusuf Demir, Türk pasaportu alsa bile FIFA kurallarına göre Türk Milli Takımı’nda forma giyemez. Avusturya yasalarına göre Avusturya pasaportunu da kaybetme durumu var.

Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı... Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı...

VEDAT MURİÇ'TEN YUSUF'A DESTEK

Kosova Milli Takımı'nda oynayan ve Türkiye liglerinde yerli sayılan Vedat Muriç'ten Yusuf Demir'e destek geldi:

"Yusuf'un Türk statüsünde oynamaması bana çok saçma geliyor. Bu çocuk Türk oğlu Türk. Annesi Türk, babası da Türk. Sırf Avusturya'da doğmasının veya Avusturya Milli Takımı'nın formasını giymesinin hiçbir önemi olmamalı." dedi.

(Fotospor)