39 yaşındaki yöneticinin öne çıkan sözleri şöyle:

TRANSFERDE FUTBOLCULARI NASIL İKNA ETTİ?

"Taraftarlık duygusunu hepimiz iyi biliyoruz." diyen Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, "Giden herkese de tek tek teşekkür ediyorum. Alpaslan Dikmen'in çok güzel sözü vardır. Ter döken, tüm giden herkese teşekkür ediyoruz. O yüzden bu süreç ekip işi ve bu kadar insanın çok emeği var. Dört ay, seçimle birlikte gece dörtten önce uyuduğumuz çok nadirdir. Oyuncuları ikna süreçlerinde tüm ekip olarak mücadele ettik. İnsanların karar verme süreçleri sadece para değil. İnsan kendisini karşıdaki yerine koyunca, biz 'garanti oyunculara ihtiyacımız var' demiştik. Geleceği de planlamıştık. Orta üst kulüplerden teklif alması lazımdı. Winner (Kazanan) karakteri olacak, şampiyonluk isteyen oyuncu olacak. Oyuncunun önceliği para olmayacaktı. Bugüne kadar Türkiye Ligi'nde genelde maaşı iki ile iki buçukla çarpılmış, dört sene kontratlar verilmiş. Bizim aldığımız oyuncuların dördü aldığı maaşın daha azına aldı. Bir tane 140 bin Euro daha fazla verdiğimiz bir oyuncu var." şeklinde konuştu.

"TEKRAR AVRUPA ŞAMPİYONU OLACAĞIZ"

Erden Timur, "Takım yaşlı deniyor ama geçen seneden yaş ortalaması iki yaş daha düşük. Kendisini ispat etmiş, elit takımlardan teklif alan iki oyuncu da var. 23-24-25 yaş olduğunda rakamlar daha farklı oluyor. Neye ikna ettik, bir plan anlattık. Bence samimiyete, kararlılığa ikna olur. Rasyonalite çok önemli ama bir beyin beş beyni ikna etmeye çalışırken, kalp bin kalbi fetheder. Biz 5 yıllık plan ortaya koyduk. Tekrar Avrupa şampiyonu olacağız dedik. Akademi organizasyonundan tutup da, uluslararası futbol insanlarıyla bir şeyler ortaya koyduk. Finansmanı da anlattık. Uzun sürüyor. Esnemedik. dediğimiz gibi, bizim için bir turnusoldu. Karakterli oyuncular. Sadece winner karakterli değil. Uluslararası bir şirketle 15-16 sayfalık karakter analizi yaptırdık. Çok önemli karakterler getirdik" açıklamalarını yaptı.

ARDA TURAN'A JÜBİLE

"Arda Turan büyük bir Galatasaraylıdır. Arda için jübile yapmayı tabii ki düşünüyoruz. Ayrıca Galatasarayımıza hizmet vermiş ve jübile yapmamış diğer oyuncularımız için de aynı şeyi düşünüyoruz."

TRANSFER AÇIKLAMASI

"Gelecek senenin transfer stratejisini yaptınız mı?" sorusuna ise Erden Timur, "Dört oyuncumuzun sözleşmesi bir yıllık. Aslında yüksek maaş. Oliviera'nın sözleşmesi dört yıllık. Porto'daki sözleşmesi de dört yıllıktı. Maaşlar düştü. Bonuslar kısmı çok çok farklı. Çok ufak rakamlar. Uzama opsiyonlarında 20-25 maç, ilk 11. 45 dakika koyduğumuz bir yerde uzatmalar dahil değil. Bunun amacı oyuncunun kafası rahat olsun istedik. Gelecek seneyi planlamak için birer yıllık planlamayı yaptık. Hangi yaşta olursa olsun, her oyuncu dört ve beş yıl sözleşme ister. Bir yıllık sözleşme nedeni oyuncunun ne kadar istediğini gösteriyor. Gelecek yıl için çok önemli planlar yapıyoruz. Detay veremem. Şu anki rakiplerimiz gibi bizim de 5-6-7-8 ay zamanımız var. Farklı stratejilerimiz var. Scouting anlamında farklı bir yapılanma oluşturacağız. Değişiklikler olacak. 7 ayrı bölgeye ayrılıyoruz. Oyuncu analiz, takip kısmı farklı bir şekilde çalışacağız. Bunların izlenmesi yazılımla olacak. Hepsi gelecek seneki havuzu geliştirmek için olacak. Galatasaray sadece kendisine alacağı değil, alıp kiralayacağı oyuncular olacak. Sadece bizden yetişen oyuncudan para kazanmayacağız. Başka kulüplere de göndererek geniş bir planımız var" yanıtını verdi.

"TAKIMIN HIZ VE ATLETİZM KONUSUNDA GELİŞMESİ GEREKİYOR"

"Takımdan memnun musun?" sorusuna Erden Timur, "Çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Bir kere oyun anlamında zamana ihtiyaç var. Geç transfer oldu. İki aydı ve bu süreyi nasıl uzatabiliriz dedik. O anlamda biraz zamana ihtiyacımız var. Atletizm anlamında almak istediğimiz oyuncular da vardı. Takımın hız ve atletizm konusunda gelişmesi gerekiyor. Takımın atletik potansiyeli yüksek olması lazım. Her bölgede ciddi anlamda yedeklenmiş hem kariyerli hem kabiliyetli olarak yedeklenmiş 6 yıldız oyuncu aldık. 12 sene önce Drogba, Sneijder vardı. Bu kez 6 kişi geldi. Rakiplerimiz de öyle. Rakipler üstüne koyarak geldiler. Son 30-35 seneye baktım, dört büyük takımın dördünün de -Başakşehir ve Konyaspor da güçlü kadrolar kurdu- şampiyonluk için iyi kadro kurduğu bir sezon yok ve zevkli bir sezon geçecek." yanıtını verdi.

TFF VE HAKEM AÇIKLAMASI

Okan Buruk'ta Zaha'ya özel motivasyon: "Her zaman..." Okan Buruk'ta Zaha'ya özel motivasyon: "Her zaman..."

"TFF ve hakem kurullarına bir uyarısı olacak mı?" sorusu üzerine Timur şöyle konuştu, "Çok sert açıklama ne kadar fayda veriyor. Empati yapmak lazım. Burada bence bir sahtecilik var. Karar verici insanla yüzyüze bakıp sonra eleştiriyorsunuz. Orada konuşurken eleştirin, orada gösterdiniz veya göstermediniz; çıkıp esip gürlüyorsunuz. Kendinizi o kişinin yerine koyun. "Dışarıda kendi taraftarına mesaj veriyor" derim. O işinin nezdinde samimiyetsiz bir imaj veriyorsunuz. Tüm maçları analiz edip, karşı tarafa bunu anlatmanız gerekiyor demiştik. Ancak veriyle bunu yapmalısınız. Her kurumda bir yapı vardır. Medyaya baktığınızda çok az Galatasaraylı insan var. Şunun samimiyetini sorgularım. Bağırdın, çağırdın... Taraftar diyor ki, 'Galatasaray'ın hakkını çok iyi savundun' ancak bu, bunu bir yere ispat etmek, kendinden emin olmamaktır bence." dedi.

"BAĞIRMAK SONUCU DEĞİŞTİRECEK Mİ?"

"İnsan, her şeyden önce kendi vicdanına karşı sorumludur." diyen Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, "Tepkiyle bir süreç yönetilmiyor. Taraftara karşı bu işe tepki gösterdiğimizi taraftarımız bilsin deniliyor. Etkiyle yapabileceğiniz bir konu değil. En ufak hatada da olsa, farklı konuda da olsa burada tepki göstermek doğru bir tavır değil. Dönüşmesi gereken bir süreç. Türk futbolu açısından bambaşka şeyler söylenir. Taraftara da bu konuda hak veriyorum; ama elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Daha da farklı çabalar gerektiğinide, sertleşmek gerektiğinde sonuca fayda edecekse yapmak lazım. Sonuca fayda etmiyorsa kendimizi kurtarmak amacıdır. Taraftar samimiyet arasın. Bağırmak sonucu değiştirecek mi? Tabii ki tepki göstereceğimiz zamanlar olacak. TFF yeni bir federasyon. Çeşitli şeylerde öz eleştiri yapmaya çalışıyorlar. Bunun üzerine kararlılıkla gidip zaman vermemek de doğru değil. Her şeyin de belli bir süreden sonra göreceğiz. Olumlu veya olumsuz. Olumsuz olursa daha farklı davranırız." şeklinde konuştu.