Siyah Beyazlılılarda istediği forma şansını bulamayanTolgay Arslan, "Karşılıklı fesih" teklifini Ahmet Nur Çebi'ye de iletti. Yönetimin tam yetki verdiği Futbol Direktörü Cenk Ergün, Almanya çıkarmasının ardından Türkiye'de ilk olarak Tolgay'ın peşine düştü.

Ergün, sezon başında yaşadığı sakatlık sonrası, ancak mart ayında formasına kavuşabilen; fakat istediği süreyi alamadığı için mutsuz olan 1990 doğumlu oyuncuya çarşamba akşamı telefonla ulaştı.

Takımımızın Futbol Direktörü, Tolgay'a "Seni çok istiyoruz. Ama Beşiktaş'la 2+1 yıllık daha sözleşmen var. Takımda mutsuz olduğunu duyduk. Planın nedir? Eğer sözleşmeni sonlandırırsan, bonservis için ödeyeceğimiz parayı sana veririz ve çok daha iyi bir anlaşmayla masaya otururuz" dedi.

Yeşil ışık yaktı 

Öncelikle G.Saray'dan teklif almasının kendisi için büyük gurur olduğunu bildiren Tolgay Arslan, Cenk Ergün'e "Seneye takıma önemli takviyeler yapılacaktır. Sanırım düzenli 11 oyuncusu olarak düşünülmüyorum. G.Saray'da oynamak çok isterim. Ama bana biraz süre verin" diyerek sarı-kırmızılılara yeşil ışık yaktı.

Teklifi yakın çevresine anlatan başarılı orta saha oyuncusu "Kesinlikle git. Hem daha çok oynarsın hem daha çok parlarsın" şeklinde geri dönüşler aldı. Kafasına gitmeyi koyan Tolgay, Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüştü. Siyah-beyazlı futbolcu, Çebi'ye sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmek istediği söyledi. Tolgay'a gelecek sezon 1.450.000 milyon avro garanti ücret ödemek zorunda olan Beşiktaş yönetiminin de bu talebe sıcak baktığı iddia edildi.

Galatasaraylı olduğunu söylemişti 

Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş'tan kadrosuna katmak istediği Tolgay Arslan, küçüklüğünden beri Galatasaray taraftarı. Başarılı futbolcu 2013 yılında yaptığı bir röportajda "Hangi takımı tutuyorsun" sorusuna "Galatasaraylıyım" cevabını vermişti.