Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında karşılaştığı Karadağ'ı 1-0 yendi.

Antalya Arena'da oynanan müsabaka Ay-Yıldızlı ekibimizin geçmiş maçlarına kıyasla oldukça temposuz geçti. Karşılaşmanın son 10 dakikasında rakip kaleyi abluka altına alan Ay-Yıldızlılar, Mehmet Topal'ın 90+4'üncü dakikada attığı kafa golüyle galibiyete uzandı. 

Milli formayı ilk defa giyen 18 yaşındaki Emre Mor, karşılaşma sonrası çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Milli takımda yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Benim için çok büyük bir gündü. Belki de hayatımın en büyük günüydü. Burada etrafımda çok güzel insanlar var. Çok mutluyum. Kendi oyunuma odaklanan birisiyim, bunu yaptım ve takımıma yardım etmek için çaba harcadım" dedi.

EURO 2016 yorumunun sorulması üzerine genç oyuncu, "Fransa'ya gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum, henüz belli değil. Umarım giderim" şeklinde konuştu.

Fatih Terim'den Emre'ye övgü: Sıradışı

Emre Mor’u değerlendirmesi istenen Fatih Terim; “Emre Mor, benim için büyük bir risk. Gitmeden görmek istedim. Böyle bir şeyi varsa ki milli takım oyuncusu başkadır. Onun için aldım ama acaba ne yapar diye. Çok şükür iyi oynadı. Önemli işler yapacağını düşündüğüm için buraya davet ettim. Çok genç. Daha 18 yaşında. Sıradan bir oyuncu olduğu için değil sıradışı bir oyuncu olduğu için aldım. Umarım izleyenler de beğenmiştir. Şu ana kadar Türkiye’ye gelmiş mi onu da bilmiyorum. Bu tip gençleri almaya devam edeceğim. Onun adına da Türk mili takımı adına da mutlu oldum. Onun alınmasında emeği geçen ailesine, yardımcılarıma, Danimarka’da çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. En son onu izlemek için Tuncay’ı habersiz göndermiştim.” sözleriyle genç oyuncuyu övdü. 

Takım kadrosunun 23 kişiye indirilmesi sürecinde karar vermekte zorlanacaklarını kaydeden Fatih terim, “Yarın var bir de öbür gün var. İki günümüzde telefonu bir tarafa bırakacağız, beni biraz rahat bıraksınlar diye. Bütün yardımcı hocalarla birlikte kadroyu belirleyeceğiz. Sakat ve sıkıntılı oyuncularımız var. Maalesef bunların hepsine baktığımızda işimiz  çok zor olacak gibi görünüyor.” açıklamalarını yaptı.