Ülkede verdiği cevap yüzünden Torrent, saygısızlıkla suçlanırken hakaretlere de maruz kaldığı ifade edildi.

'Size tercümesini yaparlar'

Toplantı sırasında kendisine İspanyolca yöneltilen soruya “Katalanca cevap vereceğim çünkü benim dilim Katalanca. Size tercümesini yaparlar” şeklinde yanıt verdi.

Deneyimli teknik adamın bu tavrı sosyal medyada bir çok Katalan tarafından beğeniyle karşılanıp ana dilini savunduğu gerekçesiyle alkışlanırken, İspanyol basınının bir bölümü tarafından ise tepkiyle karşılandı.

Saygısızlık ve hakaret

Galatasaray teknik direktörünün bu yüzden hakaretlere maruz kaldığı belirtilirken, bazı sorulara ise İspanyolca yanıt verdiği hatırlatıldı, muhabirin sorusunu İspanyolca yanıtlamadığı için saygısızlık ettiği de savunuldu.

İlk derbisine çıkacak

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, yarın evinde Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Domenec Torrent ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.

Galatasaray kariyerine Hatayspor maçı ile başlayan Torrent, bugüne kadar 8 Süper Lig ve 1 de UEFA Avrupa Ligi mücadelesine çıktı. Katalan teknik adamın yönetiminde sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

(Milliyet)