Spor Toto Süper Lig 27. haftasında Galatasarayımız deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı karşılaşma 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller 20. dakikada Özer Hurmacı ve 85. dakikada Carl Medjani'den gelirken, Galatasaray'ın tek sayısını 67. dakikada Emre Çolak kaydetti.

Bu sonucun ardından takımımımız 58 puanda kaldı ve lider girdiği haftada Beşiktaş'ın arkasında kaldı. Ligin 28. haftasında Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u ağırlayacağız.

BURAK VE SNEIJDER TAKIMA DÖNDÜ

Süper Lig'de Trabzonspor'a konuk olan Galatasaray'da sakatlıkları düzelen Burak Yılmaz ve Sneijder ilk 11'de forma giydi. A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda ile yaptığı maçta sol arka adalesinden sakatlık geçiren ve ligdeki Kardemir Karabükspor maçıyla, hafta içinde Manisaspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında görev alamayan Burak Yılmaz, Trabzon'da formasına kavuştu.

Hafta içi antrenmanda sol arka alt adalesinden sakatlık geçiren ve Manisaspor ile yapılan maçın kadrosunda yer almayan Sneijder de ilk 11'deki yerini aldı.

Sarı-kırmızılı takımda, Kardemir Karabükspor maçı 11'ine göre tek değişiklik yapıldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Bruma'yı yedek kulübesine çekerken, sakatlığı düzelen Burak Yılmaz'ı sahaya sürdü.

MELO VE SEMİH YEDEK SOYUNDU

En son 16 Şubat 2015'te Balıkesirspor ile oynanan ligin 20. hafta maçında forma giyen ve geçirdiği bel fıtığı ameliyatından yaklaşık 2 ay sonra kupadaki Manisaspor maçıyla formasına kavuşan Melo, Trabzonspor maçında yedek kulübesinde yer aldı.

Galatasaray'da 3 Mart'ta Manisaspor ile oynanan çeyrek final ilk maçının ardından sakatlanan ve bu takımla hafta içinde oynanan rövanş maçıyla sahalara dönen Semih Kaya da yedek kulübesinde oturan bir başka isim oldu.

İLK 11'İMİZDE 4 ESKİ TRABZONSPORLU

Trabzonspor'da daha önce forma giyen 4 futbolcu, bu akşam Galatasaray'da ilk 11'de oynadı. Selçuk İnan, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Yasin Öztekin ilk 11'de görev alırken, Olcan Adın da yedek kulübesinde oturdu.

Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan oyuncular maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Özellikle bu sezon başında sarı-kırmızılılara giden Olcan, Yusuf Erdoğan, takımın masörleri ve diğer oyuncularla orta alanda sohbet etti. Sakatlığı nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen kaleci Onur Kıvrak da maç öncesi sahaya çıktı, Olcan ve Semih Kaya ile uzun süre konuştu.

ÇOK TUTUK BAŞLADIK!

Liderlik için çıktığımız Trabzon deplasmanında maça çok tutuk başladık. İlk yarı boyunca tehlikeli atak geliştiremezken Özer Hurmacı'nın 20. dakikadaki golüyle 1-0 geriye düştük. Oyuncularımız rakip yarı alanda topu kaptırınca Trabzonspor çok ani bir atağa çıktı. Özer, topu sürüp ceza alanına sol çaprazdan giren Cardozo'ya pasını verdi. Cardozo, ceza alanı içinde açısı daralınca topu sağ ayağına alıp kaleye vuruşunu yapmak istedi. Sabri'den seken topu iyi takip eden Özer, topu boş kaleye gönderdi.

HAMİT SAKATLANDI, EMRE ÇOLAK GİRDİ

Bordo mavililer gelen golün ardından daha da öz güvenli oynamaya başladı. Galatasaray, rakip alana topu taşımakta zorlanırken ciddi bir tehlike de yaratamadı.

Sarı-kırmızılılarda, Hamit Altıntop 30. dakikada bir sakatlık geçirdi. Hamit Altıntop'un yerine Emre Çolak oyuna dahil oldu.

İKİ KEZ DİREKTEN DÖNDÜK!

İlk yarının son anlarında çok net bir pozisyondan yararlanamadık. Maçın kırılma anı oldu bu pozisyon. Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa Emre, çok ama çok sert vurdu. Top üst direkten döndü. Direkten dönen topa Burak kafa vuruşunu yaptı ama top boş kale yerine sağ direğe çarpıp auta çıktı.

İlk yarı 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

İKİNCİ YARIYA OLCAN'LA BAŞLADIK

İlk yarıyı geride kapatan takımımızda Hamza Hamzaoğlu ikinci devreye değişiklikle başladı. İlk 45 dakikada etkisiz görünen Yasin Öztekin kenara gelirken Olcan Adın oyuna dahil oldu. Bu değişiklikle takımımız oyunu daha fazla rakip yarı alanda oynadı.

EMRE ÇOLAK'TAN EŞİTLİK SAYISI

İlk yarıda sakatlanan Hamit Altıntop'un yerine oyujna dahil olan ve etkili bir performans sergileyen Emre Çolak, takımımıza beraberliği getiren golü 67. dakikada attı. Sol kanattan gelişen atakta Telles'in pasında topla buluşan Sneijder'in ceza alanına yerden pasında Emre, topa gelişine çok sert vurdu ve top ağlarla buluştu.

MEDJANI YİNE ATTI VE ASLAN'I YIKTI

Emre'nin golü sonrasında rakip kalede pozisyonlar bulan ancak bunları değerlendiremeyen Galatasarayımız, 85. dakikada Medjani'den gelen golle bir kez daha geriye düştü. Sol kanattan gelişen atakta Erkan'ın kale sahasına ortasında Yatabare ve Muslera topa birlikte hareketlendiler. Top boşta kalınca Medjani topu boş kaleye gönderdi.