Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Mücadeleyi Lig TV naklen yayınlayacak

Dilerseniz bu zorlu mücadeleyi hem mobil telefonlarınızdan hem de bilgisayarlarınızdan Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.

HAMZAOĞLU 5 İSMİ KADROYA ALMADI

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan Galatasaray'ın, Trabzon'a gidecek 18 kişilik kamp kadrosuna Koray Günter, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Tarık Çamdal ve Aydın Yılmaz alınmadı.

TRABZONSPOR KAYIP İSTEMİYOR

Ligde geçen hafta Torku Konyaspor'a 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, şampiyonluğa oynayan Galatasaray karşısında 3 puan alarak hem moral bulmak hem de Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda zorlu bir engeli aşmak istiyor.

TRABZONSPOR'DA 4 EKSİK VAR

Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle sezonu kapayan Aytaç Kara'nın yanı sıra kart cezalısı Fatih Atik kadroda yer almayacak.

Uzun süreli sakatlığın ardından saha çalışmalarına başlayan Onur Recep Kıvrak ve Belkalem'in kadroda yer almaması, hazır hale gelen Yusuf Erdoğan ve Bosingwa'nın ise ilk 11'de görev alması bekleniyor.

TRABZONSPOR SAHASINDA BAŞARILI

Trabzonspor, Galatasaray'ı yenmesi halinde ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı 6'ncı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılma başarısı göstermiş olacak.

Ligin ikinci yarısında Medicana Sivasspor'u 3-1, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1, İstanbul Başakşehir ve Kardemir Karabükspor'u 3-2 ve Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek 5 karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, sahasında başarılı sonuçları sürdürmeye çalışacak.

GALATASARAY'DA SARI ALARMI

Trabzonspor müsabakası öncesi Galatasaray'da 7 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı oyunculardan Alex Telles, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Felipe Melo, Wesley Snejder, Olcan Adın ve Yekta Kurtuluş, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde, ligin 28. haftasındaki Gaziantepspor karşılaşmasında  cezalı duruma düşecek.

DERBİDE 119. RANDEVU

Galatasaray ile Trabzonspor, yapacakları maçla 119. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında, Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-75 sezonunda başlayan 41 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 118 karşılaşmanın 54'ünü Galatasaray, 37'sini Trabzonspor kazandı, 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 156, Trabzonspor ise 128 kez gol sevinci yaşadı.

TRABZON'DA TRABZONSPOR 1 ÖNDE

İki ekip arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında evsahibi Trabzonspor,  galibiyet sayısında rakibine tek farkla üstünlük kurdu.

Trabzonspor, evindeki 41 maçta Galatasaray'ı 16 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 15 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 10 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un sahasındaki 48 golüne, Galatasaray 53 golle karşılık verdi.

Geçen sezon Trabzon'da yapılan lig maçını Galatasaray 4-1 kazandı.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR
Hakan Arıkan
Salih Dursun
Jose Bosingwa
Carl Medjani
Uğur Demirok
Yusuf Erdoğan
Sefa Yılmaz
Mehmet Ekici
Özer Hurmacı
Erkan Zengin
Oscar Cardozo

GALATASARAY
Fernando Muslera
Sabri Sarıoğlu
Aurelien Chedjou
Hakan Balta
Alex Telles
Hamit Altıntop
Selçuk İnan
Umut Bulut
Wesley Sneijder
Yasin Öztekin
Burak Yılmaz

SAAT: 19.00
STAT: AVNİ AKER
HAKEM: ALİ PALABIYIK
YAYIN: LİG TV

Webaslan