Yerli transfer çalışmalarına hız veren Karadeniz ekibi, Galatasaray’da pek şans bulamayan Yekta Kurtuluş’a kancayı attı. 
 
Kendisine önerilen Engin Baytar’a soğuk bakan teknik direktör Mustafa Akçay’ın, “Engin’i değil, Yekta Kurtuluş’u transfer edelim. Yekta orta sahada daha verimli olabilir” demesi üzerine yönetim harekete geçti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, menajeri vasıtasıyla Yekta’nın nabzını yokladığı ve oyuncunun ikna edilmesi halinde G.Saray’la resmi görüşmelerin başlayacağı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı kulübün Yekta için 1.5 milyon euro civarında bir bonservis bedeli istediği, Trabzonspor’un ise bu işi 1 milyon Euro’ya bitirmeyi planladığı kaydedildi. 
 
Devre arasında kendisine kulüp bakan Yekta Kurtuluş’un, Kayseri Erciyes maçı sonrası bazı takım arkadaşlarıyla vedalaştığı ortaya çıktı. Yekta’nın, “Daha fazla oynayabileceğim bir kulübe gitmek istiyorum. Bu nedenle ayrılabilirim” dediği öğrenildi.
 
OLCAN ADIN’A CESARET EDEMEZLER

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, devam kararı alan Mustafa Akçay ve G.Saray’la adı geçen Olcan Adın konusunda önemli açıklamalar yaptı. “Nasıl bir taktikle oynattığı belli değil” şeklinde eleştirilen Akçay’a “Tam tersi, Mustafa hoca Türkiye’nin en iyi taktisyeni. Karşısındaki takıma göre taktik belirliyor” diyerek sahip çıkan Aslan, Olcan için de şunları söyledi: “Sözleşmesini uzatmayı planlıyoruz. G.Saraymış, Beşiktaşmış, F.Bahçeymiş artık eskisi gibi bizden oyuncu alamayacak. Güçleri yetmez. Cesaret edemezler. Bundan sonra ancak biz istersek topçuyu veririz. Artık o dönemler geçti.”
 
Habertürk