Galatasaray’ın yol haritasının şekilleneceği, Başkan Ünal Aysal ile Roberto Mancini arasındaki kritik zirveden “devam” kararı çıktı.

Cim-Bom’da günlerdir süren tartışma, Başkan Aysal’ın, Mancini ile bir araya gelmesiyle sona erdi. Sabah saatlerinde Aysal’a ait Les Ottomans Oteli’nde gerçekleşen ve 2.5 saat süren zirvenin ardından taraflar yola devam kararı aldı.

Cim-Bom’da 2 sene daha sözleşmesi bulunmasına karşın İtalyan teknik adamın görevde kalmaması konusunda ciddi tereddütler vardı. Çünkü yapılan protokole her sezon sonunda 15 Haziran’a kadar tarafların sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı bulunduğu gibi Mancini’nin de adı bazı takımlarla anılıyordu. Ancak ne Mancini istediği gibi bir takım bulabildi ne de Galatasaray, İtalyan hocanın işine son verdi.
Beş yabancı gözden çıkarıldı

Ünal Aysal toplantıda transfer bütçesiyle ilgili daha önce aldığı ve Mancini’ye ilettiği kararı bir kez daha yineledi. Buna göre 10 milyon euronun aşılmaması kararlaştırıldı. Aysal sadece oyuncu satışlarından gelecek parayla ek transfer bütçesi oluşturabileceklerini tekrarladı. Sarı-kırmızılı kulübün patronunun özellikle devre arasında yapılan 9 transferle kredilerini doldurduklarını Mancini’ye söylediği vurgulandı.

5+3 şeklinde belirlenen yabancı oyuncu kuralı yüzünden önceliğin yabancı sayısının düşürülmesine verileceği belirtildi. Bu bağlamda Eboue, Dany, Amrabat, Hajrovic ve Ontivero kesinlikle gözden çıkarıldı. Mancini, Hajrovic ile Ontivero’nun kiraya verilmesini istedi. Bruma için ise hazırlık kampının beklenmesine karar verildi. Sağlık raporları ve kamptaki formuna göre Bruma’nın durumunun ele alınması konusunda görüş birliğine varıldı.

‘GÜZEL?GÖRÜŞMEYDİ’

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Teknik Direktör Roberto Mancini ile görüşmeleri hakkında “Gayet güzel bir görüşme geçti aramızda. Ancak basketbol final serisinden sonra kapsamlı olarak konuşacağım” dedi. Bu arada Başkan Ünal Aysal’la görüşmek için soluğu İstanbul’da alan Mancini İtalya’ya döndü.

Skorer