Tecrübeli hoca, Sampdoria forması giyen 22 yaşındaki forvet Manolo Gabbiadini’yi izledi. 1.86’lık oyuncu devre arasında da Galatasaray’ın gündemine gelmişti. Mancini, Gabbiadini’yi sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Drogba’nın yerine düşünüyor. Genç oyuncu bu sezon 25 lig maçında 8 gol atıp 3 de asist yaptı. Bonservis değeri ise 10 milyon Euro civarında. İtalyan futbolcunun en önemli özelliği, kanatlarda da görev yapabiliyor olması. Gabbiadini şu ana kadar 1 kez İtalya Milli Takımı forması giydi.

De Silvestri de listede

Transfer çalışmaları için kolları erken sıvayan Mancini’ye menacerler tarafından oyuncular önerilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda gündeme gelen son isim de, tıpkı Gabbiadini’de olduğu gibi Sampdoria’dan. Sağ kanatta görev yapan 25 yaşındaki Lorenzo De Silvestri, Mancini’ye teklif edildi. Bonservisi Fiorentina’da bulunan İtalyan futbolcu, zaman zaman sağ bekte de görev yapıyor. Bu sezon ligde çıktığı 25 maçta 2 gol atıp 2 de asist yapan genç futbolcu, 2 kez milli oldu. 

Dzeko'nun peşini bırakmadı 

Roberto Mancini’nin Drogba’ya alternatif olarak düşündüğü en önemli golcülerden biri de Edin Dzeko. 27 yaşındaki Bosnalı futbolcunun seneye Manchester City’de ilk 11’de oynamasına imkansız gözüyle bakılıyor. Mancini de bu yüzden eski öğrencisini yakın takibe almış durumda. Sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan Dzeko’nun 15 milyon Euro’luk bir bonservis bedeliyle satın alınabileceği belirtiliyor. Tecrübeli futbolcu bu sezon Premier Lig’deki 20 maçta 7 gol 5 asist, Şampiyonlar Ligi’ndeki 6 maçta 2 gol, FA Cup’ta 5 maçta 2 gol 5 asist, Lig Kupası’nda da 5 maçta 6 gol 2 asistle oynadı. 

Balotelli için beklemede!

Bir diğer iddia ise Mario Balotelli cephesinde yaşanıyor... Milan’ın sorunlu yıldızı, İtalyan devinden sezon sonunda çok büyük ihtimalle ayrılacak. Her şeye rağmen İtalyan oyuncunun birçok talibi var. Bunlardan biri de, Manchester City’den eski hocası, vatandaşı Mancini... Eski öğrencisiyle ciddi kavgalar yaşayan İtalyan teknik adam, buna karşın Balotelli’nin Galatasaray’da çok iyi iş çıkaracağını düşünüyor. Balotelli de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Mancini’yle tekrar çalışmayı çok istediğini dile getirmişti.