Yeni bir yapılanma içerisinde olan Galatasaray'da, adı sürekli sarı-kırmızılı takım ile anılmış ve anılmakta olan bir çok isim var. İşte Roberto Mancini'nin listesinde başı çeken 6  Türk oyuncu ve bu sezon şu ana kadar sergiledikleri performanslar...

''G.SARAYLI'YIM'' DİYEN YILDIZ İLK SIRADA

Galatasaray ile adı sezon başında da sıkça anılan ve son günlerde de gündemden düşmeyen ilk isim Hakan Çalhanoğlu. Hamburg formasıyla Bundesliga'da bu sezon oldukça iyi işler çıkaran orta saha oyuncusu, 11 lig maçında 2 gol 2 asistlik bir performansa sahip. Sarı-kırmızılı takıma gönül verdiğini açıklayan Hakan için geçtiğimiz günlerde ''4 milyon euro'ya anlaşıldı'' iddiaları da gündeme gelmiş ve oyuncunun menajeri de Hakan ile Galatasaray'ın ilgilendiğini doğrulamıştı. Özellikle Hamit Altıntop'un uzun süreli sakatlığı, Ceyhun'un da isteneni verememesi nedeniyle Hakan ismi orta saha adayları arasında başı çekiyor.

SAVUNMADA ALTERNATİF ÇOK!..

Özellikle savunma bölgesinde yabancı oyuncuların fazlalığı sıkıntı yaratan Galatasaray'da bu bölgeye aday isimlerin başında Uğur Demirok, Tarık Çamdal ve İshak Doğan geliyor. Galatasaray alt yapısından yetişen Uğur Demirok ile savunmanın göbeğinde alternatif yaratılmak istenirken, 25 yaşındaki oyuncu bu sezon cezalı olduğu 1 maç dışında Akhisar Belediyespor'un tüm lig maçlarında 90 dakika sahada kaldı.

En büyük sıkıntıyı sol bek başta olmak üzere savunmanın kenarlarında yaşayan Mancini'nin bu bölge için adayları ise oldukça fazla. Karabüksporlu İshak Doğan sol bek için, Eskişehirspor'un 22 yaşındaki yıldız adayı Tarık Çamdal da sağ bek için adı geçen isimler arasında yer alıyor.

YAZDAN KALAN İKİ İSİM UNUTULMAMALI

Burak Yılmaz'dan sol kanat oyuncusu yaratmaya çalışan Roberto Mancini için bu bölgeye alternatif en büyük isim Eskişehirspor forması giyen Erkan Zengin. Sezon başında da adı sıkça Galatasaray ile anılan Erkan, son dönemlerdeki performansıyla herkesin beğenisini toplamayı da başardı. 2017 yılına kadar Eskişehirspor ile sözleşmesi olan oyuncu için en büyük engel ise, kulübünün isteyeceği yüksek bonservis rakamı olacak. Erkan Zengin gibi adı son dönemlerde Galatasaray ile anılan ve sol kanat için alternatif olabilecek bir diğer isim de Jimmy Durmaz. İsveç Milli Takım oyuncusu olan Jimmy Durmaz'ın Türk pasaportu da bulunuyor.

Sporx