Galatasaray yepyeni bir takım kurdu... Camiadan eleştiriler yükselse de sarı-kırmızılı takım yenileme kararından geri adım atmadı. Ne kadar doğru bir karar verildiği ise ligin başlamasıyla birlikte ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, Kayserispor'a 4, Osmanlıspor'a 3 gol atarken oynadığı agresif futbolla taraftarlarına güven, şampiyonluk yolundaki rakiplerine gözdağı verdi.

Transferlerde herkesin payı var ama en büyük pay kuşkusuz Sportif Direktör Cenk Ergün'e ait. En alttan gelen ve Avrupai tarzıyla futbolcuların ruhundan anlayan Ergün, hiç bir transferde umutsuzluğa kapılmadı, vazgeçmedi. İnandığı oyuncu için şartların zorlanmasını sağladı. Kaprislerini görmezden geldi ve sonunda Galatasaraylı taraftarların yüzünün gülmesini sağlayan Gomis, Maicon, Mariano, Fernando, Ndiaye, Belhanda ve Feghouli'yi Cimbom'a kazandırdı.

İşte taraftarların yeni Haldun Üstünel'i olma yolunda ilerleyen Ergün'ün oyuncularla yaptığı görüşmelerin perde arkasında kalan detayları ve büyük bir ustalıkla aştığı zorluklar:

GOMİS: Marsilya'da devam etmek istedi. Sportif direktör Cenk Ergün hep saygı gösterdi. "Gelirsen sana kapımız açık. Kafanda hiç bir soru bırakmadığın zaman bize gel. Forman hazır" diyerek uzun süre bekledi ve sonunda Gomis'i ikna etti.

MAİCON: Her seferinde, "Avrupa'ya dönmek istiyorum. Transfer gerçekleşmezse Sao Paulo taraftarı beni linç eder" dedi. Cenk Ergün, "Ben seni biliyorum. Rahat ol... Herkes için iyi olacak" mesajı verdi. Sambacı stoperi rahatlattı.

MARİANO: Flamengo transfer etmek istedi. Sambacı görüşmek için izin istedi. Cenk Ergün, "Git görüş. Tekliflerini dinle. Seni istediğimizi bil" dedi. Hiç zorlamadı.

FERNANDO: "Manchester City için iyi olabilir ama benim için Galatasaray'a gitmek iyi olmayabilir" açıklamasından sonra yöneticiler umutsuzluğa kapıldı. Hatta Başkan Özbek, "Alternatifleri konuşalım" dedi. Ergün ise, "Gelecek. Ben onu ikna edeceğim" dedi. Dediğini de yaptı.

NDİAYE: Osmanlıspor 10 milyon euro istedi. Özbek "Vermem" dedi. "Amrabat'ı da aynı şekilde büyük paraya almıştık. Canımız çok sıkıldı" diye konuştu. Ergün ise, "Evet çünkü Amrabat'ı kullanamadık. Adam sonra Premier Lige gitti. Ona güveniyorum. Mutlaka almalıyız" diyerek inadını sürdürdü.

BELHANDA: Adı gündeme ilk geldiğinde, Özbek, "Sneijder'i unutturacak bir isim alalım" dedi. Ergün ise "Tam bize göre bir oyuncu var" dedi. "Sneijder kadar yetenekli, bir de defansa da geliyor" diyerek başkanı ikna etti.

FEGHOULİ: 2 milyon euro'sunu bırakmama konusunda ısrar etti. Bugün geliyor dendikten 40 gün sonra G.Saray formasını giydi. Ergün hiçbir gün umudunu yitirmedi. Her arandığında kendine o kadar güveni vardı ki, "Feghouli işi bitti" diye konuştu.