Gomis, Belhanda, Maicon, Mariano ve Feghouli, gol ve asistleriyle takıma büyük katkı verdi. Bunların yanında yeni gelen Fernando ile Ndiaye ise savunmanın önünde lider bir rol üstlendi. Denayer ile Latovlevici fikir veremezken, Carosso ise henüz hiç görev almadı.

Galatasaray, sezon başında “Transfer Şampiyonu” yapılmasının boş olmadığını gösterdi, yeni gelenlerin takıma katkısı konusunda kolay yakalanmayacak bir isabet oranı tutturdu.

Ligde geride kalan 11 haftada istatistiklerde ilk sırada yer alan sarı-kırmızılı takımda, yaz döneminde alınan futbolcuların performansı transfer politikasının ve alınan futbolcuların kalitesini gösterdi. Cim-Bom’da bu sezon başında transfer olan 10 futbolcunun 8’i önemli katkı sağladı.

Galatasaray’da Gomis (11 gol, 3 asist), Belhanda (1 gol, 5 asist), Maicon (4 gol), Mariano (1 gol, 2 asist), Feghouli (2 gol, 1 asist) performanslarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Bu rakamlar dışında takıma katkı veren iki isim de Fernando ve Ndiaye... Bu ikili de belki gol ve asist olarak destek vermedi ancak orta sahadaki dinamizimleri ile gelinen noktada önemli bir role soyundu. Özellikle Fernando, lider futboluyla sezona damga vuracak isimlerin başında geleceği izlenimi veriyor.

Galatasaray’da geride kalan süreçte şu ana kadar performansıyla kafalarda soru işareti oluşturan iki isim var: Denayer ve Latovlevici. Bu iki futbolcunun da maliyetlerine ve sözleşme şartlarına bakıldığında kulüp açısından herhangi bir hayal kırıklığı görünmüyor.

Kupada ve Muslera’nın muhtemel yokluğunda kaleye geçmesi planlanan Carrasso ise şu ana kadar henüz süre almadı.