Yıl sonu bilançoları nedeniyle Borsa yönetim kurulundan uyarı alan, UEFA Finansal Fair Play tehditini çok yakından hisseden Sarı-Kırmızılı yönetim bu transfer döneminde kadroya kattığı isimlere çok yüksek ücretler ödemeyi kabul etti. Transferin son gününde Napoli'den transfer edilen Blerim Dzemaili, İtalyan kulübünde yıllık 1 milyon Euro kazanıyordu. Fakat İsviçreli yıldız Galatasaray'dan tam 2.4 milyon Euro garanti ücret alacak.

Aynı şartlar yerli futbolcular için de geçerli... Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın'ın Bordo-Mavili kulüpteki kazancı 800 bin Euro'ydu. Fakat milli oyuncu, Galatasaray'a bu ücretin tam iki katına yani 1.6 milyon Euro'ya imza attı. Geçen sezon Kayseri Erciyesspor formasını giyen Yasin Öztekin 500 bin Euro kazanıyordu. Bu sezon Sarı-Kırmızılılar'da kazanacağı para ise 1 milyon Euro... Kayserispor'da yarım sezon için 500 bin Euro'ya imza atan kaleci Sinan Bolat Galatasaray'dan 1.3 milyon Euro alacak. 

Stuttgart'tan gelen gurbetçi futbolcu Sinan Gümüş de 100 bin Euro'luk maaşını 5'e katlayıp Galatasaray'a imza attı.

EN AZ KAZANÇ GORAN PANDEV'İN OLDU!

Galatasaray'ın en flaş transferlerinden biri olan Tarık Çamdal ise yıllık 1.2 milyon Euro garanti ürcet alacak. Milli futbolcu Eskişehirspor'da 700 bin Euro kazanıyordu... Sarı-Kırmızılılar'ın transferleri arasında maaşında önemli bir artış yaşanmayan tek isim Goran Pandev oldu.

Napoli'den alınan Makedon yıldız İtalyan kulübünden 2.3 milyon Euro alırken, Galatasaray'a 2.4 milyon Euro imza attı. Yönetimin bu ücretleri öderken yaşayacağı zorluklar da merak konusu.