Burak Yılmaz, Lucas Podolski, Umut Bulut ve Sinan Gümüş'ü yeterli bulan Sarı-Kırmızılılar, astronomik maliyetler nedeniyle forvet transferi konusunda beklemeye geçti. Bu nedenle forvet transferinin yapılıp yapılmaması ikinci kamp sonunda belli olacak. (31 Temmuz)
 
Hamza Hamzaoğlu, stoper transferinin öncelik kazanmasını istedi. Avusturya Kampı'nda Dany ve Koray Günter'in performansları teknik ekipten geçer not almadı. Antrenmanlar ve hazırlık maçlarında bekleneni veremeyen iki oyuncu nedeniyle savunmanın güçlendirilmesi için çalışmalara hız verildi. 
 
Sarı-Kırmızılılar, Fernando Muslera'nın yedeği için de Claduio Taffarel'in dönüşünü bekliyor. Taffarel'in gelmesinin ardından yedek kaleci transferi gerçekleştirilecek. 
 
Avusturya Kampı'nı tamamlayan Galatasaray, son antrenmanında kanatlardan orta ve gol çalışması gerçekleştirdi. Sarı ve Kırmızı takım arasındaki maçta toplam 49 gol oldu. Maçı sarı takım kazanırken Podolski attığı şık gollerle dikkat çekti. Alman yıldız 6 gol atarken Burak Yılmaz da 5 gol attı.