Yeni sezonun kadrosunu oluşturmak için ilk adımı atan sarı-kırmızılılarda Futbol Direktörü Cenk Ergün, Almanya’da sefere çıkmıştı. Avrupa’dan alınacak gurbetçilere yönelen Ergün’ün 20’ye yakın isim üzerinde durduğu bildirildi.

 En büyük hedefi ise Mainz’da gösterdiği performansla dev kulüplerin gündemine giren ve A Milli Takımımızı seçen Yunus Mallı…

Borussia Dortmund ve Tottenham’ın da transfer listesinde olduğu bilinen ofansif orta saha için Galatasaray oldukça ciddi. Sarı-kırmızılılar, transfer için 10 milyon Euro’yu aşkın bir bütçe belirledi. Gönderilecek isimlerden gelecek parayla bu transferin bütçesi oluşturulacak. Galatasaray’ın bir diğer amacı da Euro 2016’da vitrine çıkacak Yunus Mallı’yı erken kapıp parlatarak ‘kârlı’ bir yatırım haline getirmek.

Nuri Şahin'de transfer listesinde

Galatasaray’ın hayalini süsleyen bir diğer isim de Dortmund’da fazla forma şansı bulamayan Nuri Şahin. Daha önce de pek çok kez sarı-kırmızılıların gündemine gelen Nuri, Dortmund’dan ayrılmaya sıcak bakıyor. Almanya’da başlayacak görüşmelerde tecrübeli orta saha için de nabız yoklanacak. Cenk Ergün, ‘scout’ ekibinin belirlediği genç yaştaki pek çok oyuncu ile de görüşecek.

Ben Hatira iddiası...

Cenk Ergün, sezonun ilk transfer bombasını patlattı. Geçen hafta içinde Almanya'ya giden ikili 2014 yılından bu yana Galatasaray'ın scout ekibi tarafından yakından takip edilen Anis Ben Hatira ve menajeri ile bir araya geldi.

Ocak ayında Hertha Berlin'den Frankfurt'a giden ve sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan Tunus asıllı Alman oyuncuya 3 yıllık teklif yapıldı. 27 yaşındaki sol açık mevkiinde oynayan Ben Hatira'nın teklifi kabul ettiği, yönetimin, bu transferi Hilbert ve Fabian Ernst'i Beşiktaş'a getiren gurbetçi menajer aracılığıyla sonuçlandırdığı iddia edildi.

Sol kanat başta, sağ kanat ve forvet arkasında görev yapabilen Anis Ben Hatira, bugüne kadar Hamburg, Duisburg, Hertha Berlin ve Eintracht Frankfurt takımlarında görev yaptı. 27 yaşındaki oyuncu, bugüne kadar 219 maçta forma giydi, 53 gol attı, 22 de asist yaptı